6 filmov, ki jih morate videti v oktobru

Odlična bera jesenskih filmov v naših kinematografih, ki je ne gre spregledati.

S pričetkom jeseni se začenja tudi sezona podeljevanja najrazličnejših filmskih nagrad, kar pomeni, da v naših kinematografih pričakujemo odlično bero filmov, ki je ne gre spregledati. Med našimi šestimi filmskimi predlogi za oktober sta tudi dva slovenska. Preverite!

Dekle na vlaku (The Girl on the Train) – od 6. oktobra

Popolnega življenja ni. Kaj pa popoln zločin? Misteriozni triler, posnet po istoimenski knjižni uspešnici, prinaša skrivnostno zgodbo o razočarani Rachel (Emily Blunt), ki se je po odkritju moževe nezvestobe in ločitvi predala alkoholu. Čeprav je izgubila službo, še vedno vsako jutro z istim vlakom potuje mimo hiše, v kateri je nekoč živela, ter se spominja življenja, ki ga je za vselej izgubila. Nekega dne pa se v njenem starem okolišu zgodi umor…

Nika – od 6. oktobra

V adrenalinski zgodbi o najstniških strasteh, ljubeznih in upornosti spoznamo 16-letno Niko (Ylenia Mahnič), ki je med odraščanjem na dirkališčih postala strastna voznica gokartov. Po tragični očetovi nesreči jo želi mama prepričati, naj opusti treninge, toda mladenka želi za vsako ceno slediti svojim sanjam. Film o neustavljivi najstnici je navdušil občinstvo na festivalih v Motovunu in Portorožu.

Inferno (Inferno) – od 10. oktobra

Po napetih trilerjih Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni prihaja še tretji film s pustolovskimi prigodami poznavalca starodavnih simbolov, profesorja Langdona (Tom Hanks). Tokrat se znajde sredi skrivnostnega labirinta ugank, vendar njegov pronicljivi um ni več njegov popolni zaveznik, saj se brez spominov prebudi v bolnišnici v Firencah. Presenečen ugotovi, da ga iščejo tako oblasti, kot tudi neznani morilci, na neizprosnem begu pa mu na pomoč priskoči iznajdljiva zdravnica Sienna (Felicity Jones). Med iskanjem skritih sledi naletita na zloveščo skrivnost, ki utegne ogroziti obstoj človeštva.

Računovodja (The Accountant) – od 20. oktobra

Za masko na videz dolgočasnega računovodje Chrisa Wolffa (Ben Affleck) se skriva povsem drugačen obraz, ki še zdaleč ni dolgočasen. Wolff je matematični strokovnjak, ki hkrati dela za najnevarnejše zločince. Sčasoma začne delati tudi za podjetje, ki skriva večmilijonske finančne manipulacije. Chris počasi razkrije resnico.

Katastrofa na horizontu (Deepwater Horizon) – od 27. oktobra

Običajen delovni dan na naftni ploščadi se spremni v goreči pekel. Resnična zgodba o katastrofalnem požaru na vrtalni ploščadi v Mehiškem zalivu, ki je povzročil največje razlitje nafte v zgodovini ZDA. Igrajo: Mark Wahlberg, Kate Hudson, Gina Rodriguez in Kurt Russell.

Pr’ Hostar – od 27. oktobra

Zabavne spletne prigode vaških posebnežev se selijo na veliko platno v komični zgodbi o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži. Majhni podeželski hotel Pr’Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa. Osebje hotela ne želi pristati na cesti, zato se odločijo preprečiti prodajo. Njihovi obupani poskusi pa seveda povzročijo popolno zmešnjavo.