6 filmov, ki jih morate videti v maju

Kaj prinaša v naše kinematografe mesec ljubezni?

Maj, ki mu pravijo tudi mesec ljubezni, je za mnoge najlepši del leta. Če si ga želite popestriti z ogledom kakšnega dobrega filma, potem vam predlagamo naslednjih šest naslovov, ki prihajajo v naše kinematografe na vrhuncu letošnje pomladi.

1. Varuhi galaksije, 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2) – od 4. maja

Marvelovi Varuhi galaksije so bile leta 2014 huronska uspešnica, ki je zdaj dobila težko pričakovano nadaljevanje. Varuhi se trudijo obraniti novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla Petra Quilla. Stari sovražniki postanejo novi zavezniki, našim junakom pa priskočijo na pomoč priljubljeni liki iz klasičnih stripov.

2. Kralj Artur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword) – od 11. maja

Priznani filmski ustvarjalec Guy Ritchie v svojem tipičnem dinamičnem slogu na velika platna prinaša domišljijsko-akcijsko pustolovščino epskih razsežnosti. V njej se loteva klasične legende o meču ekskaliburju in Arturja (Charlie Hunnam) spremlja na njegovi poti z ulic na prestol.

3. Osebna stilistka (Personal Shopper) – od 11. maja

Maureen (Kristen Stewart) je mlada Američanka, ki v Parizu dela kot osebna nakupovalka in stilistka za zvezdnike. Dekletu se nenadoma začnejo dogajati nenavadne stvari; po mobilnem telefonu dobiva sporočila iz neznanega vira. Bolj kot se trudi priti zadevi do dna, bolj kaže, da sporočila resnično prihajajo iz sveta duhov in so povezana z nedavno smrtjo njenega brata. Zmedena Maureen mora razčistiti, ali ima res nadnaravne sposobnosti ali pa je zaradi družinske tragedije začela izgubljati stik z realnostjo.

4. Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant) – od 18. maja

Osmi potnik: Zaveza je nadaljevanje filma Prometej (Prometheus), predzgodbe prvega dela franšize Osmi potnik, kultne znanstvenofantastične grozljivke Ridleyja Scotta iz leta 1979. Posadka kolonialne ladje Covenant pristane na čudovitem, a sovražnem planetu, kjer naleti na androida Davida (Michael Fassbender), enega od dveh preživelih članov odprave Prometej, ki je doživela svoj konec v prejšnjem filmu.

5. Vse, prav vse (Everything, Everything) – od 18. maja

Romantična drama o Maddy, bistri, radovedni in domišljiji polni osemnajstletnici, ki zaradi svoje bolezni ne sme zapustiti hermetično zapečatenega okolja svojega doma, in Ollyju, sosedovem fantu, ki ne bo dovoli, da bi ju to zaustavilo. Maddy in Olly se gledata zgolj vsak s svojega okna in si pošiljata telefonska sporočila, vendar se med njima razvije močna vez, zaradi katere tvegata vse, da bi bila lahko skupaj… pa četudi pri tem lahko izgubita vse.

6. Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje (Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge) – od 25. maja

Johnny Depp se kot ikonični anti-junak Jack Sparrow vrača na velika platna v novem delu priljubljene franšize Pirati s Karibov. Tokrat se slavni kapitan znajde v vrtincu nesreče: smrtonosni piratski duhovi, ki jih vodi Jackov stari sovražnik, grozljivi kapitan Salazar (Javier Bardem), so pobegnili iz Hudičevega trikotnika. Trdno so odločeni, da bodo pokončali vse pirate na odprtem morju – vključno z Jackom.