6 filmov, ki jih morate videti v juliju

Eden od boljših načinov pobega pred najhujšo vročino je tudi ogled filmov v prijetno klimatiziranih kinodvoranah. Kot se za poletno sezono spodobi, si tudi v juliju v naših kinematografih obetamo četico filmskih poslastic, ki jih ne gre zamuditi. Tukaj je Etiketin izbor šestih favoritov:

1. Kako najti zmenek za poroko (Mike and Dave Need Wedding Dates) – 7. julij

Brata Mike (Adam Devine) in Dave (Zac Efron), velika žurerja, na spletu objavita oglas, s katerim skušata najti spremljevalki za sestrino poroko na Havajih. Upata na nekaj norih dni brez obvez, a sta dekleti, ki ju najdeta prek oglasa (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) precej bolj premeteni od njiju, pa tudi hujši žurerki sta.

 2. Legenda o Tarzanu (The Legend of Tarzan) – 7. julij

Režiser sage o Harryju Potterju predstavlja novo akcijsko različico večne zgodbe o džungelskem bojevniku Tarzanu ter njegovem boju za pravico in svobodo. Minila so leta, odkar je mož, nekoč znan kot Tarzan (Alexander Skarsgård), zapustil afriško džunglo in ob svoji ljubljeni ženi Jane (Margot Robbie) zaživel bolj “ugledno” življenje kot lord Greystoke. Ko ga zaprosijo, naj se vrne v Kongo, kot trgovski odposlanec, ne sluti, da je zakorakal v spletko pohlepnega in maščevalnega oficirja Leona (Christoph Waltz). Vendar se vsem, ki naklepajo to morilsko zaroto, niti sanja ne, da se igrajo z ognjem…

3. Maggie ima načrt (Maggie’s Plan) – 14. julij (Kinodvor)

Maggie (Gretta Gerwick) je živahna tridesetletna Newyorčanka, ki preprosto nima sreče v ljubezni. Odloči se, da bo postala samska mati. Toda njen načrt se kaj hitro spremeni, ko nenadoma spozna Johna (Ethan Hawke), profesorja antropologije, ki se trudi napisati svoj prvi roman. Maggie se v Johna na vrat na nos zaljubi. Toda John je nesrečno poročen z ambiciozno Georgette (Julianne Moore)…

 4. On + ona (Un + Une) – 21. julij

Antoine (Jean Dujardin) je svetovno znan filmski skladatelj in svetovno znan ženskar. S svojim edinstvenim šarmom očara vse. To pa se bo spremenilo po eni noči z Alice. Njuno razmerje počasi preraste v resno ljubezensko zvezo.

5. Izganjalci duhov (Ghostbusters) – 28. julij

“Who you gonna call?” Zagotovo se spominjate tega slavnega vzklika iz priljubljene pesmi in še bolj priljubljenega filma, ki je na začetku 80-ih let vedril in oblačil po kino blagajnah sveta in iz Billa Murrayja ustvaril hollywoodsko zvezdo. Po več kot 30 letih, je napočil čas za Izganjalke duhov, novo različico slavnega filma, tokrat z vrhunsko žensko ekipo komičnih zvezd, kot so Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon in Leslie Jones.

 6. Zvezdne steze: Onkraj (Star Trek Beyond) – 28. julij

Legendarne Zvezdne steze so na neizmerno veselje trekijev vračajo v najnovejšem poglavju kultne vesoljske sage, ki nas bo tokrat popeljalo tja, kamor ni šel še nihče. Posadka vesoljske ladje Enterprise na svoji misiji raziskuje poslednje meje vesolja, ko naleti na skrivnostnega novega sovražnika. Ta na preizkušnjo postavi tako samo ekipo kot tudi vse vrednote, za katere se zavzema Združena federacija planetov.