6 fatalnih parov v horoskopu

Tudi astrologija potrjuje, da se nasprotja privlačijo.

Tudi astrologija potrjuje, da se nasprotja privlačijo. Za takšne zveze je značilna močna kemija med paroma, a tudi pogost spopad različnih karakterjev, ki s seboj prinese številne vzpone in padce. Naslednjih šest parov zodiaka, astrologi označujejo kot fatalne, saj med njimi vlada močna kemija in hkrati konflikt različnih osebnosti.

Oven in tehtnica

Pri ovnu in tehtnici iskre preskočijo že na prvem srečanju. Njuna kemija je rezultat kombinacije surove seksualne energije ovna in prefinjenega šarma tehtnice. Turbulenten odnos predstavlja pravi izziv za oba. Težave se pojavijo, ker začne ovna življenje po strogo določenih pravilih sčasoma živcirati, medtem ko ga poskuša tehtnica bolj ali manj neuspešno »spraviti v red«. Da bi zveza uspela, se morata lotiti skupnih projektov in aktivnosti, saj bosta le tako spoznala, da se lahko z nekaj truda nasprotja tudi lepo dopolnjujejo.

Bik in škorpijon

Ko se združita bik in škorpijon je strast na vrhuncu. Čutnega in po naravi sproščenega bika namreč očara škorpijonova strast za življenjem, medtem ko škorpijona privlači dejstvo, da je bika težko osvojiti. Toda ker sta si po značaju tako različna, pride hitro do konflikta. Bik ne zmore slediti divjemu tempu škorpijona, ta pa se počasi naveliča prevelike sproščenosti in pasivnosti, ki je značilna za bike. Odnos se lahko izboljša, če strast iz spalnice usmerita v skupna druženja s prijatelji.

Dvojčka in strelec

Njuna privlačnost ni le telesna, ampak se odraža tudi na mentalnem nivoju. Radovedni dvojček je fasciniran nad filozofsko nastrojenim strelcem, zato jima nikoli ne zmanjka tem za poglobljene pogovore. A težave se pojavijo, ker strelec trmasto vztraja pri svojem prav, kar gre dvojčku strašno na živce. Po drugi strani začne strelce motiti površnost dvojčkov in njihova nagnjenost k tračem. Skupne dogodivščine, kot so izleti v naravo in potovanja, ju lahko znova zbližajo.

Rak in kozorog

Ko občutljivi rak, ki mu je pomemben zlasti občutek varnosti, spozna močnega in dominantnega kozoroga, se lahko med njima vzpostavi močna kemija. Toda privlačnost lahko hitro splahni, ko rak začne čutiti, da od kozoroga ne dobiva dovolj pozornosti. Po drugi strani začne kozoroga motiti prevelika občutljivost in nesamostojnost, ki je značilna  za rake. V teh trenutkih se morata oba spomniti, da nista le partnerja, ampak tudi ljubimca ter ponovno obuditi medsebojno strast.

Lev in vodnar

Leva, kralja lastnega vesolja, neizmerno privlači edinstven in uporniški vodnar, ki ne priznava nikakršne avtoritete. Vodnarja po drugi strani očara karizma, značilna za leve. Toda vodnarje začne sčasoma motiti želja levov po nenehni pozornosti, medtem ko začne leve živcirati pretirano upiranje družbenim normam, ki je značilno za vodnarje. Njun odnos lahko obstane, če se za nekaj časa umakneta iz družabnega življenja in znova obudita začetno strast.

Devica in ribi

Pragmatične device, ki obožujejo red in dobro organizacijo ter ribe, ki sovražijo rutino, tvorijo zanimiv in precej usoden par. Oba astrološka znaka doživljata takšno razmerje kot priložnost za spremembo v življenju – device pomagajo ribam pri boljši organizaciji, ribe pa jim pokažejo, kako se prepustiti toku življenja in uživati. Toda sčasoma začne devico motiti partnerjeva nezanesljivost, ribe pa lahko devicam zamerijo preveliko željo po kontroli in nagnjenost h kritiziranju. Energičen odnos lahko obstane le ob iskrenem pogovoru in veliki meri prilagajanja z obeh strani.

Foto: Shutterstock