Triki za podaljšanje vikenda

Preprosti načini, s katerimi boste vikend navidezno podaljšali in nov delovni teden pričakali polni energije.

Vikenda se vsi veselimo. Toda pogosto se zgodi, da se v nedeljo zvečer začudeno sprašujemo, kako je 48 ur minilo tako hitro, medtem pa se dnevi od ponedeljka do petka vlečejo v neskončnost. A brez skrbi! V nadaljevanju vam predstavljamo 5 načinov, s katerimi boste vikend navidezno podaljšali in se v ponedeljek zjutraj odpravili novim izzivom naproti spočiti in polni lepih spominov na proste dni.

1. Ven se odpravite v petek zvečer

Po končanem delu se v petek odpravite v mesto ali pa si privoščite vsaj glasno zabavo doma. Petek je namreč veliko primernejši za nočno zabavo od sobote. Na ta način boste združili spanec po prekrokani noči s počitkom po napornem delovnem tednu, ne da bi za ta namen porabili celo nedeljo. Vikend lahko tako razdelite na tri dele: v petek je čas za žur, sobota je dan za okrevanje, nedeljo pa imate lahko v celoti zase in jo dobro spočiti izkoristite po svojih željah!

2. Načrtujte

Morda ste res že naveličani življenja po ustaljenem urniku od ponedeljka do petka, toda če boste dobro načrtovali svoje vikend aktivnosti, boste imeli občutek, da sta sobota in nedelja trajali več kot le dva dni. Preverite ponudbo v kakšni novi restavraciji v vaši bližini, obiščite več različnih prijateljev, pojdite na tečaj plesa ali pa si privoščite daljši obisk tržnice. Različne aktivnosti, ob katerih se boste počutili kot turist v lastni soseski, so odličen način za podaljšanje vikenda.

3. Kombinirajte različne medije

Ne zadovoljite se z zgolj s klasičnim ogledom filma pred domačim TV sprejemnikom. Odpravite se v kino, na koncert, obiščite kakšno razstavo ali pa preprosto opazujte ljudi v vaši soseski. Več različnih aktivnosti vam bo dalo občutek, da ste čez vikend naredili veliko več, kot bi bilo to sicer mogoče v le dveh dneh.

4. Pretegnite ude

Nedelja zvečer je odličen čas za nekaj minut joge ob svečah ali pa za preprosto raztezanje. Ko se približuje začetek novega tedna, se naša ramena pogosto skrčijo do ušes, kar je viden znak, da se v naše telo že počasi plazi napetost. Nekaj preprostih vaj za sprostitev napetosti, bo naše telo pomagalo ohraniti prožno in ponedeljkov jutranji vrvež se naenkrat ne bo zdel več tako zelo grozen.

5. Kopel pred spanjem dela čudeže

Za veliki “vikend finale” si privoščite razvajanje v kopeli z mehurčki, kopalno soljo, eteričnimi olji in skodelico kamiličnega čaja. Privoščite si teh nekaj sproščujočih trenutkov samo zase. To je najboljši zaključek nedelje, ki vas bo zazibal v globok spanec, tako da boste nov delovni teden pričakali polni energije.

Foto: Shutterstock/Getty