5 stvari, ki jih prinaša Petdeset odtenkov svobode

Kaj lahko pričakujemo od sklepnega dela priljubljene erotične trilogije?

Prah okrog filma Petdeset odtenkov teme, drugega dela slavne erotične trilogije, se je komaj dobro polegel, številne oboževalke pa že komaj čakajo na zadnji, tretji del z naslovom Petdeset odtenkov svobode. Burno razmerje med Ano (Dakota Johnson) in Christianom (Jamie Dornan) je ob koncu  drugega dela zaplulo v nekoliko bolj mirne vode, a v tretjem delu se stvari že kmalu znova pošteno zapletejo. Tukaj je pet stvari, ki jih lahko pričakujemo v filmu Petdeset odtenkov svobode, ki prihaja v kinematografe februarja prihodnje leto.

Ana zanosi

Ana v bolnišnici obišče svojega bolnega očima Raya in presenečena izve, da je noseča. Christiana je nad novico naravnost šokiran in Ano obtoži, da se mu želi na ta način maščevati. Iz obupa se še isti večer napije in se skrivoma dobi s svojo bivšo ljubico Eleno Robinson – Lincoln.

Anin zalezovalec ne da miru

Po prihodu z medenih tednov v Evropi, Christian odide na službeno pot v New York, Ana pa ta večer preživi v družbi prijateljice Kate. Ko se vrne domov ugotovi, da je njen bivši šef Jack Hyde vlomil v njeno stanovanje, ker jo je skušal ugrabiti. Jack pozneje ugrabi Christianovo sestro Mio in od Ane zahteva visoko odkupnino. Jack se fizično znese nad Ano, ta pa ga med ruvanjem ustreli v nogo.

Gospa Robinson še vedno meša štrene

Christian se na skrivaj še vedno dobiva z Eleno Robinson – Lincoln, svojo bivšo (in precej starejšo) ljubico. Njun odnos povzroči nove zaplete, ko se izve, da je Jacku nekdo plačal varščino, da je ta lahko odkorakal iz zapora.

Christian izve temačno skrivnost iz svoje preteklosti

Medtem ko Ana okreva po napadu, Christian, ki je posvojenec, izve, da sta bila z Jackom kot otroka v istem rejniškem domu.

Konec dober, vse dobro

Christian se na koncu odpre glede svojega razmerja z Eleno. Knjiga v epilogu prikaže drugič nosečo Ano, Christiana in njunega dveletnega sina Teddyja, kako se skupaj igrajo na vrtu pred svojo novo hišo.

Foto: Universal