5 stvari, ki jih lahko storite za boljše življenje

5 odličnih nasvetov, ki bodo izboljšali kakovost vašega življenja...

Izzovite sami sebe, mislite na prijatelje in si zbistrite um.

Čisto lahko pademo v rutino, kjer pogosto pozabimo tako na druge kot tudi nase. Zato imamo za vas pet preprostih nasvetov, ki jih lahko za boljše počutje in za izboljšanje kakovosti vašega življenja, uporabite prav vsak dan.

Se zadnje čase počutite kot da ste padli v rutino, ki je sestavljena iz spanja, odhoda v službo, pripravo kosila za vas ali družino in odhoda na jogo ali v telovadnico ter občutek, da ste zapadli v začaran krog? Za kratek čas se ustavite in se spomnite malih stvarii, ki so pomembne v življenju.

Teh pet korakov vam bo zagotovo pomagalo do boljšega počutja!

Vzemite si čas za prijatelje

S tem ne mislimo srečanja na kratki pijači po službi. Bodite kreativni in pripravite načrt za cel dan med vikendom in se skupaj s prijatelji odpravite na sprehod v bližnje mesto ali odidite skupaj na večerjo brez posebnega razloga. Čeprav imate veliko dela, druženja s prijatelji ne vzemite kot na nekaj kar morate narediti. Čas, ki ga boste namenili druženju naj bo samo uživanje z najdražjimi.

Postavite si izzive

Preprosti izzivi, ki si jih boste postavili vas bodo rešili iz vsakodnevnega začaranega kroga. S tem ne mislimo, da si za cilj postavite, kako boste do poletja izgledali kot Adriana Lima, ampak izberite zvedljive izzive. Denimo vpišete se na tečaj kreativnega pisanja, obiščite delavnico, ki ste si jo vedno želeli obiskati ali pa preprosto preberite knjigo. Po opravljenem izzivu se boste počutili bolj uspešni in motivirani.

Počistite

Na gospodinjstvo ne glejte kot na nekaj težkega. Pospravljenje ima psihološki učinek in vam lahko pomaga, da se počutite bolje. Vrzite stran stvari ki vam ne koristijo več – podarite obleke. Ne bojte se odmakniti od ljudi, ki so v vašem življenju breme. Nekdanjih fantov, ki se občasno pojavijo in prijateljev, ki se pojavijo samo takrat, ko potrebujejo vašo pomoč, enostavno ne potrebujete, saj vam jemljejo prepotrebno energijo. Po vsaki takšni »čistki« se boste počutili bolj svobodne in srečnejše.

Več hodite

Kadarkoli se lahko sprehodite od doma v službo. Prav tako lahko parkirate malo dlje ali izstopite iz avtobusa nekaj postaj prej. V prometu in na ulici je običajno gneča in nam to nam povzroča dodaten stres še predno ste prišli v službo. Kratek sprehod nam pomaga zbistriti misli, hkrati pa se naužijemo svežega zraka, ki nas prebudi.

Vzdržujte veze

V današnjem času imamo kar nekaj komunikacijskih pripomočkov, a statistka kaže, da se ljudje med seboj vedno manj pogovarjamo. Enkrat tedensko si vzemite čas in pokličite prijatelje in družinske člane. Na ta način boste učvrstili vašo vezo z najbližnjimi in razširili krog ljudi od katerih se lahko kaj naučite in vam bogatijo življenje.