5 stvari, ki jih gostje dejansko opazijo v vašem domu

Izognite se nepotrebnemu stresu ob prirejanju hišne zabave!

Bi radi priredili hišno zabavo ali pa samo povabili v goste daljne sorodnike ali prijatelje, pa vas od tega odvrača misel na celodnevno pospravljanje in okrasitev prostora? Na srečo lahko stvari precej poenostavite in se organizacije lotite na način, ki vam ne bo vzel veliko časa, hkrati pa boste navdušili vsakega obiskovalca. Tukaj je 5 preprostih stvari na katere morate biti pozorni pred prihodom gostov, tako da boste priredili uspešno in prijetno zabavo.

1. Dobro založen bar

Kaj je prva stvar, ki jo običajno naredite, ko sprejmete goste? Ponudite jim pijačo! In ker je prvi vtis zelo pomemben, poskrbite da bo vaš domači bar dobro založen z raznovrstno ponudbo pijač.

2. Sveže cvetje

Cvetje je edina dekoracija, ki jo vsako domovanje resnično potrebuje in to ne glede na priložnost. Da bi dobili kar največ za vaš denar, kupite cvetje v lončkih, kot so denimo te orhideje na fotografiji. Na pogled morda delujejo občutljivo, toda s pravilno nego bodo trajale mesece.

3. Znebite se navlake

Tudi če vam primanjkuje časa za temeljito čiščenje in pospravljanje, lahko v relativno kratkem času poskrbite za nepotrebno navlako v stanovanju. Priskrbite si pladnje ali košare in v njih zložite vsakdanje drobnarije: od daljinskih upravljalcev, do ključev in pošte. Vaši gostje se bodo v (vsaj navidezno) organiziranem prostoru počutili bolj sproščeno.

4. Čista kopalnica

Pred prihodom gostov preverite ali imate v kopalnici dovolj svežih brisač in toaletnega papirja. Če imate ob tem še dovolj časa, da na hitro pobrišete prah in prižgete kakšno dišečo svečko, si boste zagotovo prislužili še dodatno točko!

5. Urejen hodnik

Hodnik je prvi in zadnji stik z vašim domovanjem, ki ga zagleda vsakdo, ki vstopi v vaš dom. Gostje bodo tukaj tudi odložili svojo obutev, vrhnja oblačila in torbice. V skladu s prostorom obesite na hodnik samostoječ ali na steno pritrjen obešalnik, stojalo za dežnike in stol za pomoč pri obuvanju.

Foto: Style Me Pretty