5 stavkov, ki jih raje slišimo od “ljubim te”!

Čudežne besede, ki bodo poglobile vajin odnos...

Zdi se, da je besedna zveza “ljubim te” nekaj najmočnejšega in čarobnega kar vsi radi slišimo od svojih partnerjev, a raziskave so pokazale, da si dejansko želimo slišati veliko več od tega in da obstaja 5 drugih magičnih stavkov, zaradi katerih se bomo počutili bolj ljubljene in varnejše. “Ljubim te” nam sporoča, da nosimo v srcu nekoga na posebnem mestu, da smo zanj pomemben del življenja. Raziskave pa so pokazale, da je to besedna zveza, ki jo uporabljamo predvsem, ko smo sveže zaljubljeni in je zveza še dokaj “mlada”.

Tukaj je 5 besednih zvez, s katerimi boste svojemu partnerju povedali veliko več!

1. Oprostim ti
Vsaka zveza ima vzpone in padce, pri tem pa je najpomembneje oproščati. To ne velja samo za odnose med partnerjema, temveč v vseh situacijah in odnosih, ki krojijo naše življenje.

2. Žrtvoval/-a se bom zate
Žrtvovanje se sicer sliši kot da je nekdo v dani situaciji žrtev, a dejansko ni mišljeno čisto tako. Žrtvovati se, pomeni da partnerju pomagaš v njegovih težkih situacijah in vsakodnevnih dogodkih, ki so na prvi pogled mogoče nepomembni, a hkrati izjemno pomembni. A ni lepo, da lahko poskrbiš za partnerja, ko je ta bolan, da ne rabi po otroka v vrtec, da mu pripraviš topel čas in ga pocarkljaš v postelji? To so majhna, sladka žrtvovanja, ki bodo vaš odnos dvignila na višjo raven.

3. Spoštujem te
Spoštujem te prav takšnega kot si in ne želim te spreminjati. Spremenim lahko samo sebe, da postanem boljši/-a. Naučimo se spoštovanja in sprejemanja drugih prav takšnih kot so. Ne spreminjajmo partnerjev, saj smo jih izbrali prav takšne kakršni so.

4. Podpiram te

S tem partnerju povemo, da smo vedno tukaj zanj in da se na nas lahko vedno zanese, tudi v najtežjih trenutkih. Le komu bomo krili hrbet v vseh situacijah, če ne svojim najbližnjim.

5. Vedno bom srečen/-a, ker si del mojega življenja

Četudi bi vse zgoraj navedeno moralo biti v paketu, temu ni vedno tako. V zvezi kjer ni medsebojnega spoštovanja, ne moremo vztrajati. Želimo živeti s tistim, ki nas podpira, nam pomaga,  ko se nam v življenju zalomi in s tistim, ki premore veliko več kot le “ljubim te”.