5 razlogov, zakaj moški obožujejo starejše ženske

Kontroverzne zveze, ki pa postajajo vedno bolj pogoste.

Čeprav je naša družba še vedno bolj naklonjena zvezam med starejšim moškim in mlajšo žensko, pa je v zadnjem času tudi vse več parov, ko je situacija ravno obratna. Takšne zveze še vedno veljajo za kontroverzne (spomnimo se samo zadnjega primera med francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in njegovo 25 let starejšo soprogo Brigitte), zato so skušale številne raziskave ugotoviti, zakaj moški obožujejo starejše ženske. Izkazalo se je, da je ključnih naslednjih pet razlogov.

Zrelost in izkušnje

Moški se ob zrelih in samozavestnih damah  lažje sprostijo, saj nimajo občutka, da morajo v zvezi stalno prevzemati pobudo. Mlajše ženske pogosto spreminjajo svoje mnenje, kar moškim ni všeč, medtem ko znajo bolj izkušene dame zvezo voditi kot dober poslovni projekt. Ker imajo veliko življenjskih izkušenj, dajejo svojemu mlajšemu partnerju v odnosu  potrebno svobodo in mu omogočajo, da tudi sam osebnostno raste.

Prepovedan sadež

Družba je zvezam med mlajšim moškim in starejšo žensko še vedno manj naklonjena, kot zvezam med mlajšo žensko in starejšim moškim. Toda prav ta element »prepovedanega sadeža« moškim predstavlja dodaten draž. Ljudje si namreč vedno želimo tisto, česar ne moremo imeti.

Manj pritiska in neobremenjenost s poroko

Večina starejših žensk je tako karierno kot finančno že ustaljenih. To pomeni, da z moških ramen pade breme, da morajo finančno skrbeti za svojo boljšo polovico. Moški poudarjajo, da brez tega pritiska bolje funkcionirajo v razmerju, dodaten plus pa jim predstavlja tudi dejstvo, da starejše dame le redko omenjajo poroko. To pa večini moških še kako odgovarja.

Umirjenost in konkretnost v dejanjih

Moški so načeloma preprosta bitja, ki ne marajo komplicirati, še zlasti ne, ko gre za vsakdanja opravila. Take so tudi ženske v zrelih letih, ki v svojem življenju ne marajo pretirane drame. Bogate izkušnje jim omogočajo, da tudi v stresnih situacijah ohranijo mirno kri in energijo raje prihranijo za konkretno reševanje problemov.

Posteljne veščine

Samozavest in izkušnje so pomemben dejavnik tudi med rjuhami. Zrele ženske so že prerasle negotovosti glede zunanjega izgleda in niso obremenjene z vedno novimi trendi, kot je to povsem normalno za mlada dekleta. Moškim seveda ustreza imeti ob sebi žensko, ki tudi v postelji natanko ve, kaj hoče.

Foto: Getty