5 razlogov zakaj moraš obiskati Fidži

Rajske plaže s kristalno čisto vodo so zagotovo osebna izkaznica otočja Fidži.

Rajske plaže s kristalno čisto vodo so zagotovo osebna izkaznica otočja Fidži. To pa še zdaleč ni vse! Skrivnostno otočje ponuja mnogo več, tukaj je 5 razlogov zakaj moraš nujno obiskati ta čudoviti raj na Zemlji.

Plaže

Kakršnikoli filtri na fotoaparatu so zagotovo odveč. Plaže na otočju Fidži so namreč rajske in sanjske. Voda je kristalno čista v njej pa plavajo živobarvne pisane ribice. Fidži otočje je resnično raj za snorklanje in potapljanje.

Varno okolje s prijaznimi prebivalci

Na Fidžiju se zagotovo počutiš varno, domače in sprejeto. Prebivalci te sprejmejo odprtih rok, z velikim nasmehom in žarom v očeh. Takoj ti ti “zlezejo pod kožo”.

Džungla

Neokrnjena narava  sredi divje Fidžijeve džungle ponuja neverjetno izkušnjo. To je tisti košček sestavljanke, ki ga moraš dodati svoji izkušnji  potovanja po otočju, le tako namreč spoznaš in začutiš celoto Fidžija.

Pisana zgodovina

Sri Siva Subramaniya tempelj je lep primer, ki nazorno prikazuje, kako so pisane osebnosti prebivalcev otoka prešle na Fidži in zaznamovale tamkajšnje življenje.

Kulinarika

Fidži ima izjemno bogato kulturo in tradicijo. Hrana na otočju je bogata, raznolika, za nas morda malo eksotična, predvsem pa neverjetno okusna. Kakšni so fidžijski okusi pa lahko spremljaš tudi na kanalu 24Kitchen, kjer bo simpatična Justine z nami delila izkušnje, ki so jo navdihnile, ko je spoznala lokalne kuharje ter poljedelce in ko je obiskala enkratne kraje ter izvedela več o starodavnih kuharskih metodah. Oddajo Fidižijski okusi z Justine lahko spremljaš vsako sredo ob 13h (vse od 17. julija dalje na kanalu 24Kitchen).

Foto: Instagram