5 popkulturnih fenomenov 2017

Kaj vse je zaznamovalo svet popkulture v letu, ki se izteka?

Leto 2017 je v zadnjih vzdihljajih, zato smo se ozrli nazaj in preverili, kaj vse je zaznamovalo svet popkulture v letošnjem letu.

PESEM: Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito

Vseprisotni pesmi Despacito to poletje preprosto ni bilo mogoče ubežati. Pesem je postala globalni fenomen, podrla je nešteto prodajnih rekordov in doživela številne priredbe.

FILM: Lady Bird

Komična drama o sedemnajstletnici, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok, je na spletni strani Rotten Tomatoes postavila nov rekord in postala najbolje ocenjen film vseh časov. Film o zapletenem odnosu med mamo in hčerko je imel po 173 glasovih filmskih strokovnjakov na “tomatometru” 100-odstotno priljubljenost, s čemer je podrl rekord filma Svet igrač 2, ki je takšno oceno obdržal po 163 glasovih. Izvrstna drama prihaja v naše kinemtagorafe 15. februarja.

TV-SERIJA: Majhne laži (Big Little Lies)

Med številnimi izvrstnimi novimi serijami, s katerimi nam je postreglo leto 2017, si posebno mesto zagotovo zasluži z osmimi emmyji nagrajena miniserija Majhne laži. Zvezdniška igralska zasedba in izvrstna zgodba o štirih dobro situiranih ženskah, katerih navidez dolgočasno življenje skriva mračne zgodbe, je navdušila tako kritike kot občinstvo. Komaj čakamo na drugo sezono!

KNJIGA: Paula Hawkins – Pod gladino

Avtorica izvrstne kriminalke Dekle na vlaku, je s svojim drugim romanom Pod gladino poskrbela še za en mračen in srhljiv triler, ki ga kar ne morete odložiti. Središče zapleta je tokrat smrt Nel Abbott, priznane pisateljice in fotografinje, ki se je utopila v zloglasnem lokalnem tolmunu. Ta slovi po dolgi zgodovini utopitev, ki jih je v okviru svojega naslednjega knjižnega projekta raziskovala tudi sama Nel. Hitro se postavi vprašanje, ali se je Nel, ki je imela rada divje plavanje, res sama utopila.

FOTOGRAFIJA: Noseča Beyonce

Ko je v začetku februarja Beyonce na Instagramu objavila novico, da pričakuje dvojčka, je medmrežje eksplodiralo. V nekaj urah je njena nosečniška fotografija v perilu, s poročnim pajčolanom, postala najbolj všečkana fotografija v zgodovini. Prislužila si je preko 11 milijonov všečkov in Beyonce je postala lastnica novega absolutnega rekorda.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on