5 novoletnih zaobljub, ki jih lahko uresničite

Če bi radi v novem letu bolj uživali in se manj sekirali.

Vsi poznamo tiste dolgočasne novoletne zaobljube, ki jih običajno odmislimo že nekaj dni po začetku novega koledarskega leta. Če bi radi v novem letu uživali bolj in se sekirali manj, potem je tukaj pet preprostih in predvsem uresničljivih načinov, s katerimi lahko to tudi dosežete!

1. Uživajte v drobnih stvareh

Življenje sestavlja nešteto majhnih čarobnih trenutkov, ki pa jih v vsakodnevni naglici žal prepogosto spregledamo. Naučite se ceniti majhne stvari in uživati v trenutku, ki je neponovljiv. Dovolj je že, da se za hip ustavimo in ozremo okrog sebe. Ne podcenjujte malenkosti, kot so uživanje ob jutranji kavici, igriv sončni žarek na steni spalnice ali pa čudovita cvetlica na vrtu in vedno boste imeli dober razlog za nasmeh.

2. Ni potrebno, da ste vedno popolni

Vedno iščete dlako v jajcu in si belite glavo s stvarmi, ki se niso izšle po načrtih? Namesto, da se ukvarjate s stvarmi, ki so šle narobe, raje usmerite pozornost na stvari, ki vam gredo kot po maslu. Na ta način se boste lažje spoprijeli tudi s tistimi manj priljubljenimi izzivi v življenju.

3. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete

Saj poznate tisti kos oblačila v vaši omari, ki vam je tako zelo pri srcu? Ampak se spomnite, kdaj ste ta priljubljeni kos nazadnje tudi dejansko oblekli? Zberite na kup oblačila, knjige, kuhinjske pripomočke, igrače in ostale reči v vašem domu, na katerih se zgolj nabira prah in jih podarite nekomu, ki jih resnično potrebuje. S tem boste ubili dve muhi na en mah: poskrbeli boste za dodaten prostor v stanovanju in nekoga osrečili.

4. Odložite telefon vsaj za nekaj trenutkov

Živimo v dobi moderne tehnologije, ko veliko preveč časa namenimo brskanju po naših pametnih napravicah. Vsaj enkrat dnevno se uprite skušnjavi, da bi preverili najnovejšo elektronsko pošto, sporočilo ali objavo na Facebooku in namesto tega raje vzemite v roke dobro knjigo ali se odpravite na sprehod.

5. Postavite si mesečne cilje

Zaradi nenehne stiske s časom, radi odlašamo s stvarmi in jih prestavljamo na poznejše obdobje. Na začetku vsakega meseca si zato izberite eno stvar, ki jo želite spremeniti ali izboljšati v svojem življenju. Zastavite si uresničljiv cilj, ki ga želite doseči v naslednjih nekaj tednih, ga zapišite na list papirja in ga postavite na vidno mesto v domu, tako da vam bo na očeh vsak dan. Na ta način boste imeli vaš cilj vedno pred očmi in s tem več možnosti, da ga končno tudi uresničite.

Foto: @tezzamb