5 novih filmov, ki bi jih morala videti vsaka ženska

Ženska moč v prvem planu.

Da Hollywood že od nekdaj obvladujejo moški je znano dejstvo, ampak stvari se kot kaže tudi na tem področju spreminjajo na bolje. Vse več je namreč filmov z močnimi ženskimi liki v ospredju in leto 2017 se zdi prelomno, saj ni še nikoli doslej na velika platna v tako kratkem času prispelo toliko dobrih zgodb žensk, ki so vsaj enokovredne zgodbam moških. Tukaj je 5 takih filmov, ki bi jih morala videti vsaka ženska.

Čudežna ženska (Wonder Woman)

»Ženska je ustvarjena za boj!« pravi Gal Gadot v vlogi superjunaške Čudežne ženske, prvega filma s superjunakinjo, ki je postal najdonosnejši film v ženski režiji vseh časov (povozil je tudi Petdeset odtenkov sive). Čudežna ženska je neustrašna, a tudi sočutna junakinja, ki ne prenese krivic. To kar sta za moške Superman in Batman, je za nežnejši spol postala Čudežna ženska. Bil je že skrajni čas.

Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Charlize Theron v tej mešanici elegantne akcije, nebrzdane spolnosti in bleščečih podob, briljira kot hladna in preračunljiva vohunka Lorraine, ki se zaveda, da bi jo vsak trenutek ranljivosti lahko stal življenja. Nič čudnega, da je Charlize Atomsko blondinko v nekem intervjuju primerjala s Čudežno žensko.  Če bomo kdaj dočakali Bonda kot žensko, potem bi to morala biti ona.

Preslepljene (The Beguiled)

Drama režiserke Sofie Coppola je feministična predelava istoimenskega filma iz leta 1971. Zgodba se odvija med ameriško državljansko vojno, ko ranjeni vojak (Colin Farrell) zatočišče najde v dekliškem internatu. Navzočnost moškega med dekleti in gospodarico Martho (Nicole Kidman) stopnjuje spolno napetost in rivalstvo, dokler ne pride do sklepnega obračuna.

Girls Trip

V zadnjem času smo videli kar nekaj filmov o skupini prijateljic, ki se odpravijo na pot z enim samim namenom – da bi se brezmejno znorele in počele vse tisto, česar v vsakdanjem življenju ne morejo. Toda le redki med njimi so tako zabavni in poučni, kot najnovejša komedija Girls Trip, ki je za mnoge naj komedija letošnjega poletja. Ko se štiri nerazdružljive prijateljice odpravijo na pot v New Orleans, da bi preživele nepozaben vikend na vsakoletnem festivalu, ne manjka divjega plesa, popivanja, pretepanja, pa tudi romantike. Film, ki slavi žensko seksualnost, prijateljstvo in ljubezen z obilo pikrega humorja.

Čudo (Wonder)

Julia Roberts v prihajajočem filmu Čudo (Wonder) igra ljubečo mamo pogumnega dečka Augusta, ki se je rodil s hudo deformacijo obraza. Njegova edina želja je, da bi ga vrstniki imeli za običajnega fanta, toda njegovi novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Nadarjeni August kljub temu duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, njegovi pogledi na svet pa se združujejo v boju za sočutje in sprejemanje drugačnosti. Ta nepozabna zgodba o srčnosti in upanju prihaja v naše kinematografe novembra.