5 idej, kako pridobiti več prostega časa

Enostavne ideje s katerimi boste naenkrat imeli več časa...

Se vam večkrat zazdi, da hitite iz dneva v dan, s prepolnimi seznami obveznosti, ki jim nikoli ne pridete do konca? Verjetno ste se že znašli kdaj v podobni situaciji in zato je čas, da poiščete več prostih trenutkov zase. Sama sem se pogosto srečevala s težavami prepolnih urnikov in pomanjkanjem časa. A nato sem naredila seznam 5 idej, s katerimi je moje življenje postalo bolj umirjeno, pridobila pa sem dnevno vsaj uro ali dve, ki ju sedaj izkoristim  za meni ljube reči.

1.Natančna organizacija dneva; poskrbite vsak večer za seznam opravil, ki jih morate postoriti naslednji dan. Naj bodo urniki in želje vedno uresničljivi. Ne nalagajte si preveč nalog, saj neizpolnjene obveznosti na koncu dneva pustijo negativen priokus in veliko razočaranje nad samim seboj. Raje obveznosti razporedite skozi ves teden in dajte prednost najprej pomembnim obveznostim.

2. Gospodinjski pomočnik; mogoče se sliši nevrjetno, a mene je prepričal. Pospravljanje, sesanje in likanje je bila zame vedno izguba dragocenega časa, kljub temu da uživam v svežem vonju in lepo pospravljenem domu. Že pred leti sem si omislila iRobot Roombo, ki skrbi, da je naš dom vedno čist, jaz pa tedensko s sesanjem prihranim kar precej časa. Sedaj je iRobot Roomba postal tudi sodelavec Etiketinega uredništva, saj je delo v urejenem prostoru bolj produktivno in prijetnejše. Zakaj je iRobot Roomba eden mojih najljubših prijateljev pa preveri v spodnjem videu!

Nova Roomba® 980 v nasprotju s svojimi predhodnicami posesa celotno nadstropje vašega stanovanja (do 185 m2), po potrebi, pa si gre med sesanjem napolniti baterijo in se po polnjenju vrne v prostore, ki jih še ni uspela posesati. Za orientacijo v prostoru poskrbi poleg že znane tehnologije iAdapt® še nova tehnologije vSLAM®, katera prostor zaznava tudi vizualno. Novost je tudi uporabniku prijazna aplikacija za pametne telefone in tablice, s katero lahko nastavite urnik čiščenja, ali pa Roombo enostavno, kar iz delovnega mesta pošljete k sesanju.

3. Zmanjšaj čas na družbenih omrežjih; če bi sešteli vse minute, ki jih v resnici štejemo v urah preživetih na družbenih omrežjih, bi bili verjetno zelo presenečeni. Odvadimo se, da kar tako, ko nam postane malo dolg čas, v roke vzamemo telefon in pokukamo na instagram ali facebook. Natančno določimo čas, ki ga namenimo družbenim omrežjem in hitro bomo ugotovili, da prihranimo veliko dragocenega časa.

4. Jutranjo budilko nastavimo pol ure prej kot običajno; mogoče se na prvi pogled zdi to še bolj stresen začetek dneva, a ko boste rutino dobro vpeljali v vsakdan bo vse lažje. Dodatne jutranje pol ure izkoristite zase – začnite s telovadbo ali jutranjo meditacijo in vstopite v nov dan s svežo energijo.

5. Pozabite na perfekcionizem; kdor pravi, da je perfekcionizem ena najboljših osebnostnih odlik, se pošteno moti. Nikoli ne moremo biti popolni, zato se potrudimo stvari narediti dobro, po svojih najboljših močeh in bodimo zadovoljni s tem kar smo naredili. Perfekcionizem vodi v nepotrebno izgubo časa in veliko nezadovoljstvo.

Vsebino omogoča  iRobot Slovenija (Tilt d.o.o.)