4 hitri in okusni začetki dneva

Hitri in preprosti zajtrki, ki so povrhu tudi zdravi.

Hiter, okusen in po vrhu tudi zdrav, je preprosto najboljši! Naj bo zajtrk samoumeven začetek vsakega dneva.

1. Smoothie

Ni ga bolj enostavnega obroka od tistega, ki ga pripravite z enim pritiskom gumba. Smoothiji so hiter in enostaven obrok, ki vam bo dal dovolj energije za cel dan. Poskrbite le, da poleg sadja dodate tudi nekaj zelenjave in vlaknin. Sadje namreč vsebuje veliko sladkorja, kar se hitro prevede v preveč sladkorja. Predlagamo, da izbranemu sadju dodate šop špinače ter pest ovsenih kosmičev.

2. Jajca na oko in toast

Zimzelena klasika s hitro in enostavno pripravo bo poskrbela, da dan začnete z dobro popotnico. Jajca so odličen vir beljakovin, ki so pomembne za ohranjanje mišične mase in imunskega sistema. Kos polnozrnatega toasta pa bo poskrbel za začetno zalogo ogljikovih hidratov, ki vam bodo dali energijo za prihajajoč dan.

3. Jogurt

Če je smoothie enostaven in hiter za pripravo, je tukaj alternativa, ki priprave sploh ne potrebuje. Jogurti so odličen vir beljakovin, vendar je dobro pogledati za tistimi, ki imajo dodane kakšne kosmiče ali druge žitarice. Tako bo obrok bolj uravnotežen in polnovreden. Jogobella Müsli (slasten jogurt z izjemno velikimi koščki sadja in müsliji, v štirih okusnih kombinacijah) in Jogobella Breakfast (kombinacija hrustljavih sestavin in vašega najljubšega sadnega jogurta Jogobella) sta dva jogurta, ki poskrbita, da boste lahko v veselju uživali že za zajtrk.

4. Ovsena, ajdova ali prosena kaša

Najbolj očiten način za prihranek časa zjutraj je planiranje vnaprej. Zvečer lahko skuhate proseno ali ajdovo kašo, ki ji zjutraj dodate najljubše sadje in zdrav obrok je pripravljen v trenutku. Prav tako lahko za osnovo čez noč v mleku namočite ovsene kosmiče.