5 filmov, ki jih morate videti v januarju

V naše kinematografe prihaja eden najboljših filmov minulega leta.

Zakaj ne bi novega leta začeli z ogledom dobrega filma? Pred vrati so podelitve najprestižnejših filmskih nagrad, kar pomeni, da v naše kinodvorane prihajajo odlični filmi, ki se potegujejo tudi za zlate globuse in oskarje.

1. Dežela La La (La La Land) – od 5. januarja

Eden najboljših filmov minulega leta (7 nominacij za zlati globus), končno prihaja tudi na sporede slovenskih kinematografov. Dežela La La je nepozabna plesno-glasbena romantična zgodba o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega. Srečno naključje združi mlado igralko Mio (Emma Stone) in nadarjenega pianista Sebastiana (Ryan Gosling), ki kljub številnim razočaranjem sledita svojim sanjam, saj jima čarovnija ljubezni odpre pot v nepredstavljive višave novih čustvenih doživetij in življenjskih spoznanj.

2. The Beatles: Osem dni na teden (The Beatles: Eight Days a Week) – od 5. januarja

Glasbeni dokumentarec oskarjevca Rona Howarda (Čudoviti um, Da Vincijeva šifra) prikazuje najbolj nora leta legendarne britanske skupine The Beatles, ko so s svojimi koncertnimi turnejami sredi 60 let prejšnjega stoletja obnoreli ves svet. Z izvirnimi posnetki koncertov in intervjuji Paula McCartneya ter Ringa Starra spoznamo histerijo, ki je takrat vladala med njihovimi oboževalci in visok davek, ki ga je terjal velikanski uspeh.

3. Čreda (Stado) – od 12. januarja

V zabavni satiri na račun ustvarjalcev sedme umetnosti spoznamo prijatelja Kolja in Cveja, ki si želita posneti svojo televizijsko serijo o prigodah igralcev. Ker zgolj s scenarijem ne prepričata producentov, se odločita na lastno pest posneti pilotsko epizodo, toda ob tem se soočata s številnimi komičnimi težavami. Izvrstna srbska komedija, ki vas bo nasmejala do solz!

4. Razcepljen (Split) – od 19. januarja

Režiser srhljivih uspešnic Šesti čut, Nezlomljivi in Znamenja nas v svojem najnovejšem filmu popelje v skrivnostni svet razcepljene osebnosti, ki lahko poleg spremembe uma vpliva tudi na spremembo telesa. Kevina (James McAvoy) pesti kar 23 različnih osebnosti, ki prebivajo v njegovih mislih, nekega dne pa ena od osebnosti ugrabi tri najstnice. Zapre jih v stanovanje brez izhoda, med ujetništvom pa mladenke počasi spoznavajo različne Kevinove osebnosti.

5. Pankrta (Bastards) – od 26. januarja

Ustvarjalci trilogije Prekrokana noč predstavljajo zabavno dogodivščino bratov Kyla (Owen Wilson) in Petra (Ed Helms), ki izvesta, da jima je mama že od rojstva lagala, kdo je njun resnični oče. Da bi odkrila svoje korenine, se odpravita obiskat mamine bivše ljubimce, ob tem pa zgrožena spoznavata podrobnosti njene razuzdane mladosti.