5 edinstvenih krajev za ljubitelje živali

Želite zajtrkovati z žirafami, se sončiti s flamingi ali plavati s pujsi?

Na tem svetu obstajajo destinacije, ki obiskovalcem ponujajo tako nepozabne izkušnje, da so turisti pripravljeni preleteti na tisoče kilometrov in zelo globoko seči v žep, samo da bi doživeli nepozabno življenjsko izkušnjo. Mednje zagotovo sodi tudi naslednjih pet edinstvenih destinacij, nad katerimi se navdušujejo zlasti ljubitelji divjih živali.

Giraffe Manor, Kenija

Giraffe Manor je zagotovo hotel brez primere na zemeljski obli. Ta butični hotel oziroma vila v bližini kenijske prestolnice Nairobi, namreč svojim petičnim gostom ponuja edinstveno izkušnjo bivanja s prav posebnimi »hišnimi ljubljenčki«. Vila je namreč del projekta za zaščito Rothschildovih žiraf, ki so najbolj ogrožena podvrsta žiraf na svetu, v okolici omenjenega hotela pa jih ne manjka. Radovedne živali tako večkrat pomolijo svoje glave skozi okna hotela in se gostom pridružijo pri zajtrku, kosilu ali večerji.

Renaissance, Aruba

Na zasebnem otoku Renaissance na Arubi se nahaja edinstvena plaža, na kateri se prosto sprehajajo plamenci ali flamingi. Gre za ptice z nenavadno oblikovanim kljunom in perjem rožnate barve, ki se čudovito ujema z belim peskom in turkiznim morjem. Nič čudnega torej, da je čudovita plaža z elegantnimi pticami kmalu postala prava atrakcija na Instagramu, saj lepi plamenci niso prav nič sramežljivi fotomodeli.

Big Major Cay, Bahami

Ko pomislimo na Bahame si običajno predstavljamo palme, neskončne bele plaže in turkizno morje. Redki pa verjetno pomislijo na prašiče. Na otočku Big Major Cay na Bahamih ni ljudi, zato pa na njem živi nekaj deset divjih pujsov, ki so potomci domačih. Menda zelo prijazni ščetinci so postali prava turistična atrakcija. Turistične agencije tako ponujajo izlete do “prašičjega otoka”, kjer lahko plavate in poležavate na idilični tropski plaži v družbi teh simpatičnih živali.

Resort Manta, Zanzibar

V luksuznem resortu Manta v otočju Zanzibar, se nahaja prvi podvodni hotel v Afriki. Butični hotelski apartma sestavljajo tri ločena nadstropja. Dva sta nad površjem, spodnje nadstropje z zastekljeno spalnico pa se nahaja štiri metre pod vodno gladino, tako da se iz nje ponuja 360-stopinjski pogled na morsko življenje in koralni greben. Gosti lahko tako kar iz udobne postelje opazujejo pisane tropske ribe Indijskega oceana, ki rade priplavajo ob okno.

Sanctuary Makanyane Safari Lodge, Južna Afrika

Luksuzna prenočišča v tem južnoafriškem naravnem rezervatu imajo namesto klasičnih sten velike steklene površine, ki gostom omogočajo osupljiv pogled na okoliško divjino. Tako se nemalokrat zgodi, da mimo vaše spalnice prilomasti kakšen slon, leopard, nosorog ali lev. Pa miren sen …

Foto: @gypsea_lust/@katerinastavreva/@isabellapedrali/beachboxtv