4 top jesenske destinacije po izboru influencerk

Nove dogodivščine in nepozaben oddih...

Dolgo vroče poletje je v zadnjih vzdihljajih in konec poletja za mnoge pomeni tudi konec razmišljanj o odkrivanju novih destinacij. Toda v resnici je prav september najboljši mesec v letu za potovanja! September je novi januar, pravijo, kar pomeni, da je čas za nove začetke in dogodivščine. Vrhunec turistične sezone in z njo gneča je mimo, narava se počasi odeva v pisane barve, namesto peklenske vročine pa nas božajo še vedno prijetno topli sončni žarki. Da pa bo popotniška izkušnja res popolna in brez stresa, si omislite katerega izmed zanesljivih in elegantnih kovčkov Samsonite, ki so naredili pravo revolucijo v svetu potovalnih kovčkov in navdušili tudi znane slovenske influencerke.

Samsonite je že leta sinonim za najboljše kovčke, ki prepričajo s svojo kakovostjo, videzom in funkcionalnostjo. Samsonite je pred časom z najnovejšo kampanjo »Born to go« (Rojen za pot) navdušil tudi številne znane Slovenke, ki so v iskanju novih doživetij nenehno na poti. Tjaša Kokalj, Ula Furlan, Jasna Vale in Adrijana Dimec, so samo nekatere izmed priljubljenih ikon instagrama, ki so v izjemno vzdržljivih potovalnih kovčkih Samsonite, ki navdušujejo tudi s svojo lahkotnostjo in pestro paleto barv, našle nepogrešljivega spremljevalca na potepanjih širom sveta.

Če v prihajajočih dneh iščete navdih za krajše potovanje, potem obiščete katero izmed naslednjih čarobnih destinacij, ki vam bodo ob spremstvu zanesljivih kovčkov Samsonite, zagotovo pričarale nepozabne popotniške izkušnje.

1.Rovinj, Hrvaška

Za mnoge je Rovinj najbolj romantično mesto na istrski obali. To prelepo obalno mesto na zahodnem delu Istre, tik pod Limskim kanalom, je top destinacija na Jadranu za vikend oddih, še zlati v septembru, ko turistična gneča pojenja. Rovinj očara s prijetno klimo, bogato kulturno-zgodovinsko dediščino in pisanimi hišami med katerimi se vije pravi labirint ozkih ulic in miniaturnih trgov. Obiščite baročno cerkev sv. Evfemije s 60 metrov visokim stolpom s katerega se razprostira čudovit razgled. Sprehodite se po treh najbolj znanih rovinjskih ulicah (Carrero, Grisio in Bregovito ulico) ter obiščite zaščiten gozdni park Zlatni rt, ki je raj za kolesarje, tekače in sprehajalce. Obalna meseteca Jadrana obožuje tudi blogerka, manekenka in mamica Tjaša Kokalj Jerala, ena tistih redkih posameznic, ki se pakiranja vselej veseli, saj to pomeni, da jo čakajo nove dogodivščine.

2.Syros, Grčija

Čeprav ni tako znan in razvpit kot Mykonos ali Santorini, Syros v zadnjem času osvaja simpatije popotniških blogerk. Ta biser Egejskega morja s svojim šarmom očara slehernega obiskovalca in je na dobri poti, da postane novi »it« grški otok, ki ga preprosto morate uvrstiti na svoj seznam popotniških želja. Miniaturni otok z 20 tisoč prebivalci očara z bogato zgodovino, impresivno arhitekturo in ležerno podeželsko idilo. Syros se ponaša tudi z nekaj osupljivimi plažami, kjer ni prehude gneče, saj otok med turisti še ni toliko poznan.

Lepote Grčije navdušujejo tudi igralko, voditeljico, novinarko in kolumnistko Ulo Furlan, ki pravi, da je kovček Samsonite v prikupni rdeči barvi rubina, postal njen nepogrešljivi spremljevalec na potepanjih. »Nahrbtnikov in potovalk imam kar nekaj, pravega, kakovostnega kovčka pa že dolgo ne. Nikdar si ne bi mislila, da bo izbira kovčka izražala, kdo in kako sem,« pove Ula.

3.Porto, Portugalska

Porto je drugo največje in najpomembnejše mesto na Portugalskem, a če bi sodili po lepoti in šarmu, bi moral biti daleč na prvem mestu. Prestolnica severne Portugalske je za mnoge najlepše mesto ob Atlantiku, ki slovi po pristanišču, vinu, živahni kulturi in pisano obarvanih zgradbah. Obisk mesta ne sme miniti brez sprehoda po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer ter pokušine desertnega porta v znamenitih vinskih kleteh ob čudoviti reki Douru, ki se vije proti mestu.

Vedno popolno urejena instagram ikona Jasna Vale pravi, da se na pot največkrat odpravi za nekaj dni. Rada ima evropska obmorska mesta in Portugalski Porto je odlična izbira za septembrski vikend skok na oddih. »Najboljši kovček, ki zadovolji vse moje potrebe je kabinski kovček Samsonite Cosmolite! Je prostoren, lahek, trpežen in seveda lep,” je navdušena Jasna.

Marke (Le Marche), Italija

Marke (v italijanskem izvirniku Marche) je ena najlepših dežel v Italiji, ki pa je za večino tujih turistov še vedno neznanka. Na severu meji s San Marinom, na zahodu s Toskano in Umbrijo, na jugu z Lacijem in Abruci ter na vzhodu z Jadranskim morjem. Slikovite ulice, izvrstna hrana, dih jemajoča pokrajina, renesančna umetnost, neobljudene peščene plaže in azurno morje, so aduti te magične italijanske dežele, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne. Tudi Adrijana Dimec, žena znanega košarkarja Žige Dimca, ki je z otrokoma vedno na poti, je navdušena nad lepoto italijanske pokrajine. Potovanj pa si brez končkov Samsonite ne predstavlja.