4 navade, ki naj te spremljajo vsako jutro

Po jutru se dan pozna, zato poskusite uvesti te 4 enostavne navade v vsakdan.

Verjetno ste prebrali že ogromno nasvetov, kako bi morali živeti, da bi bilo vaše življenje lepše. Pa vseeno, saj poznate znan pregovor: “Po jutru se dan pozna!” In res je, tako kot boste dan začeli, tako se bo nadaljeval. Zjutraj, ko se zbudite vaša zaves pride iz nekega drugega sveta, iz sveta mirovanja in sanj. Ponoči se zavest odpravi marsikam in le opazujte se, ko se zjutraj zbudite. Ugotovili boste, da je za trenutek vaša glava prazna in to je naravno stanje v katerem naše telo počiva – ni obremenjeno s preteklostjo in prihodnostjo, temveč samo je, tukaj in zdaj. In le hip zatem začnejo naše misli bezljati sem in tja. Ste eden izmed tistih, ki zjutraj najprej v roke pograbi telefon, preverja e-maile, novice ter družbena omrežja? Potem sodite v povprečje zahodnjaškega sveta. Z jutranjim obremenjevanjem misli, močno škodujete svojemu počutju, zato uvedite v jutranjo rutino naslednje 4 navade.

MEDITACIJA

Meditacija ni nič strašljivega ali nekaj za kar bi morali imeti ure vadbe in učiteljev. V zahodnem svetu se besede “meditacija” nekoliko bojimo ali imamo do nje odpor, saj ne verjamemo, da zmoremo meditirati. Naj vas potolažim, vsi zmoremo meditirati in vsak med nami je že kdaj meditiral, pa niti ni vedel, da to počne. Pri meditaciji gre samo za počivanje uma, kjer se osredotočimo na nič in samo opazujemo svoje misli, če jih imamo. Lahko pa da je vaša glava za trenutek čisto prazna, kar boste na začetku sicer težko dosegli. Lahko se tudi osredotočite na svoj dih, spremljate potek vdiha in izdiha ali pa se osredotočite na nek predmet, ki ga imate v vidnem polju. Pomembno je, da svojih misli ne obsojate in da jim ne sledite. Samo opazujte jih in jim pustite, da odidejo, tako kot so prišle. Meditirati je idealno zjutraj, saj je naš um spočit in neobremenjen z dnevom. Za začetek je dovolj že nekaj trenutkov osredotočenosti, to z redno vajo sčasoma podaljšujete.

PROBIOTIKI

Uživanje probiotikov je izjemno pomembno za vaše zdravje, saj bodo uredili prebavo in v telo vnesli pozitivne bakterije, ki bodo predelale vse kar smo slabega zaužili in ustvarile ravnotežje.

MLAČNA VODA Z LIMONO

Mlačna voda z limono je že dokaj stara zadeva in če je še niste uvedli v svoj ritem, je sedaj zadnji čas. Poleg tega, da ima limona kljub svoji kislosti okusa, bazičen učinek na telo, je polna vitamina C in encimov, ki pripomorejo k razstrupljanju telesa. Hkrati pa bo energija, ki jo z limono vnesete v telo pospešila vašo prebavo.

ZELEN SMOOTHIE

Po mnenju nutricionistov bi moral biti zelen smoothie prva hrana v dnevu, ki jo zaužijemo. Zeleni smoothiji so polni vlaknin in te so izjemno pomembne za uravnoteženo delovanje prebavnega trakta. Mnogi celo menijo, da ima zelena barva poseben energetski učinek na naše telo.