4 nasveti za dopustniško pakiranje

Da boste na dopust odšli z manj stresa in prtljage...

Ker je vrhunec poletne sezone pred vrati se verjetno mnogi srečujete s težavami pri pakiranju. Dame imajo težave s tem, da želijo spakirati celo stanovanje, saj nikoli ne veš kaj boš potrebovala, moški pa pogosto kakšno pomembno stvar pozabijo. Da bodo priprave na dopust povzorčile čim manj stresa, smo v nadaljevanju pripravili nekaj enostavnih predlogov na kaj morate biti pozorni pri pakiranju.

1. Premislite kam boste spakirali vse kar na dopustu potrebujete. Predlagamo, da natančno določite kateri kovček in torbo boste vzeli in si s tem omejite prostor. Sredi pakiranja nikakor ne dodajajte novih torb in kovčkov, ampak odstranite stvari, ki ste jih že spakirali. Ne pozabite, da je čas dopusta namenjen počitku in čim manjšemu stresu. In če ste med tistimi, ki radi potujejo s stilom, potem je ta kovček priljubljene blagovne znamke Rimowa – Topas Titanium ravno pravšnji za vas.

2. Spakirajte manj kot ste sprva mislili! Samo pomislite, kaj dejansko na dopustu potrebujete – nekaj kopalk, brisač, majice, kratke hlače, poletno obleko za na plažo in kakšen elegantnejši kos za večerni sprehod. Da boste maksimalno izkoristili oblačila je TUKAJ nekaj idej, kako nositi kopalke in krila ves dan.

3. Ko ste rešili težave s tem kam se boste spakirali in kaj boste oblekli, pomislite kaj na dopustu radi počnete. Večino časa preživite v vodi, berete knjige, igrate družabne igre ali raziskujete kraje, kjer počitnikujete? Jasen odgovor na to vprašanje vam bo dal informacijo, kaj morate spakirati. V primeru, da ste do zdaj na plažo privlekli celo otroško igrišče je čas, da se osredotočite, poleg kopalk in brisače, na en vodni dodatek. Če se želite postaviti ob bok zvezdnikom, si za letos omislite eno od napihljivih blazin v obliki laboda, krofa ali celo pice. Slednje so na voljo tudi v Sloveniji in sicer v Tuševih prodajalnah. Več o zadnjih trendih napihljivih vodnih blazin pa lahko preberete TUKAJ. Vsekakor pa ne pozabite vzeti vsaj ene dobre knjige, saj je to idealen čas, da v celem letu, ko samo hitite, nekaj časa namenite bogatenju besednega zaklada.

4. Ko smo že čisto pri koncu s pakiranjem, se dekleta srečamo z vprašanjem, katere čevlje potrebujemo, ker je logično, da vsak outfit zahteva svoj model. To je seveda velik nesmisel. Torej, potrebujemo najbolj udobne sandale, ki jih premoremo za na plažo – lahko so to japonke ali kakšna modernejša različica sandalov. Nato izberemo še en elegantnejši par, ki ga nosimo ob večerih. Visoke petke in sandale s platformami pustite tokrat doma, saj jih resnično ne potrebujete, pa še vzamejo veliko prostora v potovalnem kovčku. Definitivno priporočamo, da vzamete s sabo športne copate, s katerimi boste ob sončnem vzhodu ali zahodu naredili kakšen kilometer po plaži in tako poskrbeli tudi za svoje telo in ne samo duha. To je torej več kot dovolj, ko izbirate obutev. Športni copati naj bodo vsaj toliko v trendu, da jih z lahkoto obujete tudi v primeru slabega vremena in se odpravite na potep po mestu.