4 najučinkovitejši sadeži pri izgubi odvečnih kilogramov

Katero sadje vam pomaga v procesu izgube še zadnjih kilogramov?

Katero sadje vam pomaga v procesu izgube zadnjih odvečnih kilogramov?

Napotki, kako do ozkega pasu, sklesanega trebuščka, vitke postave in dobrega počutja, se vrtijo okoli vztrajnosti, samodiscipline in zdravega načina življenja. K slednjemu lahko dodamo še en koristen nasvet, ki bo posebej razveselil tiste posameznike zaljubljene v svežino in sladkobo sadja.

Veste, kateri 4 sadeži so najučinkovitejši pri izgubi odvečnih kilogramov?

Ne samo v procesu hujšanja, temveč tudi v vsakdanjem življenju, je sadje, ki je polno flavonoidnih polimerov in vlaknin ter sadje, ki vsebuje kapsaicin, najboljša izbira sladkih in svežih živil, ki si jih mirne vesti lahko privoščimo vsak dan, a v zmernih količinah.

Jabolka

Jabolko na dan, odžene zdravnika stran?
Vsak dan si za okusno in lahko malico privoščite vsaj en rdeč sadež. Namreč jabolka krepijo srce in ožilje ter varujejo pred rakom, pospešujejo presnovo in odvajajo vodo iz telesa. Redno uživanje več­jih količin jabolk, zlasti domačih in neškropljenih, pomaga pri razstrupljanju in regeneraciji organizma.

Borovnice

Verjetno daleč najbolj fotogenično sadje, bi se strinjali tisti, ki polnijo svoj Instagram profil s privlačnimi fotografijami zdravih obrokov. Borovnice vsebujejo močne antioksidante in flavonoide, ki se delijo v več skupin. Najpomembnejša skupina so antociani, ki preprečujejo kopičenje odvečnih kilogramov. Med flavanoide spadajo tudi antocianini, to so naravne spojine, ki dajejo barvo sadju in zelenjavi, tudi borovnicam. Ti antocianini, ki naj bi imeli tudi protirakav potencial, meda preprečijo tudi kopičenje odvečnih kilogramov.

Hruške

Nutricionisti v zadnjem času hruške vse bolj uvrščajo na sam vrh seznama najbolj zdravega sadja, že sam veliki grški pesnik Homer pa je ta sadež imenoval »darilo bogov«.

Tudi to je sadje, ki je polno vlaknin, flavonoidov in antioksidantov. Hruške zmanjšajo občutek lakote, tako da ljudje, ki jih redno jedo, nimajo velike potrebe po poseganju po nezdravih prigrizkih. Tako kot jabolka je tudi hruške bolj zdravo jesti z olupkom.

Jagode


Tako kot borovnice so tudi jagode bogate z antociani. Če le imate možnost, vsak dan pojejte skledico jagod, ki pa jih lahko kombinirate z jogurtom in ovsenimi kosmiči. Jagode vsebujejo veliko antioksidantov – ena skodelica vsebuje več od dnevne priporočene količine vitamina C. Bogastvo flavonoidov omogoča znižanje holesterola. Njihovo zdravilnost dokazuje tudi dejstvo, da redno uživanje jagod deluje odvajalno in čistilno ter krepi celoten organizem. Izvrstne so tudi za nego vaše kože. Vračajo ji sijaj, prožnost in čistijo pore.

Vir: Reader’s digest