4 koraki, ki jih morate narediti po končanih praznikih

Decembrskega hedonizma je konec, zato je čas, da očistiš svoje telo in dosežeš najboljšo telesno formo.

Decembrski veseli, živahni, naporni in skoraj neskončni prazniki so za nami, a sedaj je tukaj pomembna naloga, da očistimo organizem ter se podamo v novo leto v najboljši formi.

Med božičnimi prazniki in vsemi novoletnimi zabavami se je skoraj nemogoče upreti nadvse mamljivi hrani, okusnim slaščicam in izvirnim alkoholnim napitkom, ki so na mizi tako med družinskimi kot prijateljskimi srečanji. Pa vendar je enkrat konec tudi decembrskega hedonizma, ko se zaključi (prekomerno) uživanje gurmanskih specialitet in pijač, vsi pa se želimo vrniti nazaj v formo, po možnosti še boljšo kot preteklo leto.
Kako učinkovito očistiti telo in se dokončno znebiti vseh pridobljenih toksinov, razkrivamo v spodnjih vrsticah. Čas je, da pričnete že danes.

1. Popijte dovolj tekočine
Prežvečeno že ničkolikokrat, a vendar je še kako resnično. V kolikor se ne morete pripraviti do tega, da popijete zadostno količino vode, se lahko prelisičite tako, da namesto nje popijete toplo razredčeno limonado, hladen sadni, a nesladkan čaj ali pa preprosto dodate v kozarec vode rezine vaših najljubših agrumov ali slastno jagodičevje.

2. Očistite jetra
Jetra so med prazniki imela naporno nalogo, vnos mastne hrane in težkih pijač pa je bil večji kot je telo vajeno. Da očistite jetra, strokovnjaki svetujejo uživanje oreščkov, še posebej orehe. Pri tem pa naj bo zmernost vaša vrlina.

3. Aktivirajte telo in duha
Privoščite si svojo najljubšo obliko vadbe in počasi, po korakih, spravite telo v boljšo formo, nenazadnje pa boste opazili tudi izboljšanje počutja. Če vam plavanje, tek, sobno kolesarjenje niso blizu, se poskusite udeležiti pilatesa ali joge, jutra pa lahko začnete tudi s krajšimi sprehodi po naravi ali praznih mestnih ulicah.

4. Poskrbite za uravnoteženo prehrano
Če je bil december (pre)poln sladkorja in vseh preostalih mastnih ter sladkih pregreh, je januar več kot idealen mesec, da se poskusite distancirati od težkih in visokokaloričnih slaščic. Na spletu ali v knjigarni poiščite zdrave in lahke recepte, ki bodo vključevali vašo najljubšo zelenjavo in kreativno pripravljanje nič grešnih obrokov se lahko prične.