4 fitnes miti, ki so še kako prisotni v ženski glavi

V upanju in iskanju najlažjega ter najhitrejšega načina za izgubo kilogramov ...

“Grem na kardio…”

V upanju in iskanju najlažjega ter najhitrejšega načina za izgubo kalorij se veliko vas znajde v teh besedah “grem v fitnes… na kardio”. Ne verjamem, da z največjim veseljem. Če malo pomislim, še nisem videl nasmejanega človeka, ki bi brez ciljno hodil v klanec na kardio napravi.

Nič ni narobe s tem, vendar obstajajo bolj učinkoviti in zabavni načini za izgubo odvečnih kilogramov!
Da bi dobile čim več v zameno za svoj trud, bi se vsaka morala seznanit s prednostmi dvigovanja bremena. Ali je to dviganje uteži ali pa svoja teža ter ego. Malo za šalo malo za res. Premikanje določenega bremena vas prisili k uporabi večjih mišičnih skupin. Kar pomeni da boste za to porabile tudi VEČ energije. Cilj pa je ravno to, kajne?

Poleg tega je tukaj še ena zadeva, katera se nanaša na naš 2. popularni mit, ki se poraja v čisto vsaki ženski glavi!

“Uteži me bodo naredile možato…”

To je skrb, ki se pojavi vsaki ženski ko pomisli na vadbo. Mislim, da moški in ženske malo podcenjujejo kako težko je v resnici to. Še posebej ko nimaš trenerja in delaš sam.

Draga bralka,če imaš fanta ali pa kolega in ta hodi v fitnes, daj se prosim vprašaj naslednje. Koliko časa že hodi v fitnes, ter, če je že nabit kot Mr. Muskulo na reklamah?

Kaj hočem s tem povedati? Če imamo že mi fantje problem s tem, se ve res ne rabite sekirat. Uteži vas ne bodo naredile možače, temveč boste bolj zapeljive in atraktivne.

“Nič nisem izgubila, še gor je šlo pol kile”

Ja, ja, tehtnica, kako te noben ne mara.

Ne vem, zakaj ima večina predstavo da mora izgubiti 10 do 20 kilogramov. Ok, če je v igri dejansko prekomerna teža je to druga zgodba, ampak v večini ni. Nihanje kilogramov na dnevni ravni je lahko tudi do 3% celotne telesne teže. Zakaj? Voda, stres, vadba, PMS in tako dalje. Kar pomeni da pri ženski ki tehta 67 kilogramov govorimo o dnevnem nihanju okoli 2 kilograma!

Vedno poudarim svojim strankam da 70 kilogramov lahko izgleda zelo dobro ali pa zelo slabo. Morate se zavedati, da je tehtnica v večini primerov demoralizacijska meritev, ki naredi več škode kot koristi. Hkrati je pa tako, več boš v krajšem času izgubila, večja je možnost da to pridobiš hitro nazaj.

Več mojih strank je ostalo na isti teži, vendar se je oseba vizualno in fiziološko čisto spremenila! Ko skurimo maščobo in zgradimo neko mišično podlago, ta prevzame večino teže!

Raje se zanašajte na obsege, slike napredka vsake 4 tedne, ter seveda opazujte kilograme AMPAK naj to ne bo vaša glavna meritev!

“Lahko si privoščim, saj treniram…”

No ja, veliko vas, se doma potolaži z različnimi dobrotami. Sploh ne govorim toliko o sladkarijah. Večina se začudi zakaj ni napredka, ko pa uživajo zdravo hrano. Ja, zdrava že! Kaj pa količinsko? Ni pa ravno glavni krivec čokolada, temveč je to prevelik vnos energije oz. kalorij!

Da ne govorim o razpadu sistema od petka do nedelje!

Če je cilj preoblikovanje postave, je prvi korak kalorični deficit oziroma MINUS! Po domače, potrebno je pokuriti več kot pa potrebujete! Najlažje boste to preverili na mojem KALKULATORJU (https://danieljelovic.com/Kalkulator/index.php) 

ČE POVZAMEM:

Bolj kot kardio je potreben aktiven življenski slog – sprehod, sex, uporaba stopnic, priprava obrokov doma in tako dalje.

Lotite se treninga z utežmi ali vsaj lastno težo, 2-3x na teden za začetek. Potem lahko dvignete na 3-4x in dodate intenziven kardio v dneve ko ne trenirate v fitnesu.

Prilagodite prehrano, ne glejte na tehtnico in uživajte v procesu. Naj postane to življenjski stil in ne vsakoletno sezonsko hujšanje!

Če te karkoli zanima ali rabiš mojo pomoč, mi piši na www.DANIELJELOVIC.com