13 nepogrešljivih stvari v domu vsake ženske

Spremenite svoje stanovanje v šik prostor z ženskim pridihom.

Ko postanemo zreli za lastno stanovanje in se nam izostri tudi čut za lepo urejene interjerje, je pravi užitek, ko se lotimo stiliziranja svojega kotička po lastnem okusu. Večina nas želi živeti v domu, ki bo odražal naš značaj in kamor bomo z veseljem povabili tudi prijatelje. Zato pri naslednjem preurejanju vašega stanovanja upoštevajte naslednjih 13 predlogov za šik interjer z ženskih pridihom.

1. Predmet, ki vam je še posebej pri srcu

Starinska lesena skrinja namesto klasične klubske mizice, vintage naslonjač, talna svetilka, manjša skulptura… Naj bo pohištvo ali umetnina – kos, ki ste ga našli bodisi v starinarnici ali na bolšjem sejmu, bo zagotovo v središču pozornosti, prostor pa bo z njim postal bolj eleganten.

2. Udobna vzmetnica in opazno posteljno vzglavje

Spalnica je sveti prostor in nakup kvalitetne postelje je naložba, ki se vedno obrestuje. Kakovostna vzmetnica bo poskrbela za udobje in dobro počutje, kvalitetna posteljnina bo delovala prefinjeno, s posteljnim vzglavjem pa bo v vaša spalnica dobila karakter.

3. Komplet enakih brisač in dodatki v kopalnici

Čas je da se v vaši kopalnici poslovite od plastičnih pripomočkov iz diskonta in jih nadomestite z dodatki, ki niso le uporabni, ampak tudi šik. Tudi z lepim kompletom brisač bo večerna kopel še bolj sproščujoča, tako urejeno kopalnico pa boste s ponosom ponudili na razpolago tudi svojim gostom.  Če boste ob tem prižgali tudi kakšno dišečo svečko, si boste zagotovo prislužili še dodatno točko!

4. Zbirka

Spominki s potovanj, fotografije, ki so vam še posebej pri srcu, zbirka predmetov iz otroštva… Vse to so stvari, ki jih lahko postavite na ogled v vašem domu. Z njimi boste vnesli v prostor osebno noto, stanovanje pa bo delovalo bolj odraslo.

5. Lepo urejena polica s knjigami

Knjižna polica je prostor, kjer ne razstavimo samo naših najljubših knjig, ampak tudi ostale manjše predmete, ki nam veliko pomenijo.

6. Ogledalo

Dovolj veliko ogledalo, v katerem se »vidi vse«, je nepogrešljiv del opreme v domu vsake ženske. Če je ogledalo dvojno, tako da resnično pokrije vse kote, še toliko bolje.

7. Domača pisarna

Tudi če ne delate od doma, je funkcionalen in lepo stiliziran delovni kotiček postal že skoraj nuja v domu odrasle ženske. Dovolj je že nekaj prostora za mizico in stol v dobro osvetljenem kotu spalnice ali dnevne sobe, kjer lahko v miru urejate papirologijo.

8. Komplet posode in kozarcev

Če živite sami ali v dvoje, ni nobene potrebe, da v kuhinji hranite 12-delni komplet krožnikov, vendar pa je vedno dobro imeti pri roki dovolj kompletov, da lahko brez skrbi povabite prijatelje na kosilo ali večerjo. V stanovanju odrasle ženske prav tako ne gre brez kompleta kozarcev za posebne priložnosti.

9. Kakovostna preproga

Lepa in kvalitetna preproga je znak prefinjenega stanovanja. Že res, da ni ravno poceni, a gre za naložbo, ki se vam bo obrestovala še leta. Poleg tega, da se boste po prostoru z veseljem sprehodili bosi, preproga ustvari tudi občutek udobja, topline in domačnosti.

10. Rastline

Sobne rastline niso le okras, ki napolni prostor, ampak ustvarjajo tudi prijetno vzdušje, ki pozitivno vpliva na naše počutje. Tudi če živite v najemniškem stanovanju, boste z nekaj svežega cvetja prostor spremenili v dom. Za njihovo nego potrebujete nekaj znanja, potrpljenja, predvsem pa veliko ljubezni.

11. Toaletna mizica

Sodobna toaletna mizica je kos pohištva, ki služi tako za odlaganje tablic in pametnih telefonov, kot parfumov in ostalih kozmetičnih pripomočkov, brez katerih si moderna ženska ne more več predstavljati vsakdana.

12. Lep komplet obešalnikov

Polomljeni obešalniki naj gredo na smetišče. Čas je da si privoščite nov komplet po vašem okusu. Leseni, črni, beli, vseeno je. Pomembno je le, da so vsi obešalniki enaki, tako da je omara videti urejeno.

13. Dišeče sveče

Žensko stanovanje brez dišečih sveč je kot pica brez sira. Za silo gre v želodec, ampak veste, da nekaj manjka. Izberite vonj, ki vam je še prav posebej pri srcu. Z njim boste prebudili svoje čute, zagotovo pa ga bodo opazili tudi vaši gosti.

Foto: Pinterest