11 nenavadnih razlik med spoloma

Razlike, ki potrjujejo, da so moški resnično z Marsa in ženske z Venere.

Saj poznate tisti občutek, ko ste prepričani, da vam partner govori v nekem nerazumljivem jeziku. Govorite, razlagate, se trudite… a ne gre in ne gre. O razlikah med moškimi in ženskami krožijo številni stereotipi. Nekateri celo držijo in potrjuje tisto znano, da so moški z Marsa in ženske z Venere. Tukaj je 10 zanimivih, na trenutke tudi bizarnih razlik med spoloma.

1. Raziskave so pokazale, da moški že po treh zmenkih ugotovijo, če so se zaljubili, medtem ko so ženske v to prepričane šele po 14. zmenku.

2. Ko gre za spletne zmenke, je ženske najbolj strah, da bodo spoznale množičnega morilca. Moški se po drugi strani najbolj bojijo, da bodo srečali nekoga “debelega”.

3. Ženska potrebuje v povprečju eno uro, da se odloči, ali želi na ponovni zmenek z moškim. Moški se o isti stvari odloči v 15 minutah.

4. Stereotip, da ženske govorijo več od moških, so tudi znanstveno dokazali. Skupina ameriških psihologov je z natančnim štetjem števila izgovorjenih besed ugotovila, da ženske v enem dnevu izgovorijo povprečno 546 besed več kot moški.

5. Moški se pogosto poslužujejo humorja, da bi pritegnili nasprotni spol. Ženske po drugi strani humor v ta namen uporabljajo le redko, zato so številni (neupravičeno) prepričani, da ženskam primanjkuje smisla za humor.

6. Ženske v povprečju jokajo od 30 do 64-krat v letu, moški pa od 6 do 17-krat.

7. Ženske izgovorijo v povprečju tri laži dnevno, medtem ko moški lažejo dvakrat pogosteje (zlažejo se povprečno šestkrat na dan).

8. Ženske imajo v povprečju višji srčni utrip od moških, na jeziku imajo več okušalnih brbončič in pogosteje mežikajo z očmi kot moški (približno 19-krat v minuti, moški le 11-krat).

9. Ko moški opravljajo določeno delo, uporabljajo zgolj polovico možganov, kar jim omogoča, da se v popolnosti posvetijo določeni nalogi. Ženske imajo po drugi strani sposobnost uporabljati obe možganski polovici hkrati, kar jim omogoča, da opravljajo več stvari hkrati.

10. Možgani odraslega moškega so zaradi telesne mase v povprečju za 10 odstotkov večji kot možgani ženske. Vendar pa so IQ testi potrdili, da velikost možganov ne pomeni nujno tudi višje inteligence.

11. Raziskave so pokazale, da si ženske prej zapomnijo datume obletnic in rojstne dneve. Moški si po drugi strani bolj zapomnijo datume, povezane denimo s hipotekami, krediti, poslovnimi zadevami ipd.

Foto: NBC/Everett