10 znakov, da sta si usojena

Kako veste, da sta s partnerjem ustvarjena drug za drugega?

Imate tisti znani občutek v trebuhu, da ste našli pravo osebo v svojem življenju, pa vas kljub temu še vedno obdaja rahel dvom, ki vam ne da miru? Odkrivamo 10 znakov, ki bodo pregnali še tisti zadnji kanček dvoma in vam dokazali, da ste s pravo osebo.

1. Na življenje gledata pozitivno

Nepopravljiv optimizem, ki vidi kozarec vedno na pol poln in nekaj izmenjanih pogledov z nasmeškom, so na videz drobne stvari, ki pa so v partnerstvu zelo pomembne. Če je vsaj eden od partnerjev pozitiven, to dokazano pomeni manj konfliktov v zvezi.

2. Preko sms sporočil komunicirata minimalno

Z razliko od žensk, moški v resnici ne marajo sms-ov. Ženske so po naravi bolj zgovorne in nagnjene tudi k pretirani komunikaciji z drugimi. V času moderne tehnologije se pogosto dogaja, da pari nadomeščajo pogovor na štiri oči s komunikacijo preko elektronskih naprav, kar pa ima lahko negativne posledice. Poskušajte najti zlato sredino.

3. Družbena omrežja uporabljata zmerno

Večina nas obožuje Instagram, Facebook in Twitter, toda družbena omrežja ustvarjajo tudi odvisnost, saj nas “silijo”, da nenehno preverjamo objave na profilih. Pretirano “visenje” na socialnih omrežjih zna biti zelo strupeno za partnerski odnos, zato se osredotočite na ljubljeno osebo in na resničen svet okoli vas. Sodobna tehnologija je v današnjem času pogost vzrok konfliktov.

4. Obožujeta crkljanje

Ljudje imamo v sebi naravno potrebo po telesni bližini. Tudi znanost potrjuje, da so masaža, držanje za roke, objemi in podobno izkazovanje nežnosti, zelo pomembni za ohranjanje intimnosti v razmerju. Nenazadnje pa je to tudi pomemben del predigre. Ko boste naslednjič začutili potrebo po ljubkovanju, vedite da je znanost na vaši strani!

5. Raje se skregata, kot da bi skrivala resnična čustva

Odpustiti in pozabiti ni preprosto, zato vse prepogosto skrivamo naša resnična čustva in začnemo gojiti zamere. Neka študija je pokazala, da je odkrito izražanje jeze nujno za reševanje problemov v odnosu. Naučite se komunicirati na zdrav način. Če ste se zavoljo rešitve konflikta pripravljeni tudi skregati, je to znak, da vam je veliko do tega, da bi rešili določeno težavo.

6. Imata redne spolne odnose

Če so medeni tedni že daleč za vama, pa kljub temu še vedno komaj čakata, da zlezeta med rjuhe, potem je vajina zveza na pravi poti. Na začetku razmerja pari s tem običajno nimajo težav, toda redni spolni odnosi so pomembni tudi kasneje v odnosu, saj na ta način ohranjate intimno povezanost s partnerjem in dvigujete odnos na višjo raven.

7. Podobna sta si

Velikokrat slišimo, da se nasprotja privlačijo, toda v resničnem življenju temu pogosto ni tako. Vaša stališča, predsodki in pogledi na življenje dolgoročno pomembno vplivajo na partnerski odnos. Bolj kot sta si vajini osebnosti podobni, lažje bosta šla skozi različne prepreke v življenju.

8. Imata različen odnos do zapravljanja denarja

Neka raziskava je pokazala, da se kar 70 odstotkov sporov med pari vrti okrog denarja, zato je s financami pomembno pravilno razpolagati in določiti prioritete. Presenetljiva pa je študija neke ameriške univerze, ki je pokazala, da si večina ljudi izbere življenjskega partnerja z nasprotnimi navadami, ko gre za odnos do denarja. Jin in jang teorija v tem primeru očitno deluje.

9. Imata podoben smisel za humor

Ste vedeli, da se kar tri četrtine zadovoljnih parov smeji vsaj enkrat dnevno? Humor je pomemben dejavnik pri ohranjanju srečnega razmerja, saj nas dodatno poveže, z njim pa vsaj za trenutek pozabimo tudi na vsakdanje skrbi.

10. Imata enak odnos do uživanja alkohola

Vsi poznamo prizore, ko je na zabavi eden od parov popolnoma trezen, drugi pa komaj še stoji na nogah. Takšna razmerja, s popolnoma drugačnim pogledom na zabavo in uživanje alkohola, se običajno ne končajo dobro. Tudi na tem področju je zaželena podobnost v pogledih. Raziskava, v kateri je sodelovalo 20.000 poročenih parov je pokazala, da so tisti zakonci, ki spijejo približno enako količino alkohola (ali pa ga sploh ne uživajo) tudi srečnejši.

Foto: Shutterstock