10 znakov, da bo nekoč super očka

Te lastnosti razkrivajo, da bo tvoj dragi nekoč odličen oče vajinih otrok.

Si v dobrih odnosih s svojim partnerjem, pa morda dvomiš v njegove očetovske sposobnosti, kar te ovira, da začneš novo poglavje v vajini zvezi? Tukaj je deset znakov, ki kažejo, da bo tvoj dragi nekoč postal odličen očka.

1. Pomaga pri hišnih opravilih

Morda se ne loti ravno sesanja dnevne sobe in brisanja prahu, toda če pripravi večerjo in se mu pri tem nič ne zasmodi, to že kaže na njegovo pripravljenost za skupno življenje. Poleg tega bodo izkušnje pri opravljanju hišnih opravil prišle še kako prav po rojstvu otroka.

2. Znajde se tudi pod pritiskom

Ga v kočljivih trenutkih zagrabi panika? Se mu v stresnih situacijah v službi zamajejo tla pod nogami? Bi se na samotnem otoku zjokal nad nemogočo situacijo ali pa bi se raje lotil izdelave sulice in ulovil ribo? Če za tvojega dragega velja slednje, potem ni strahu, da ne bi znal ob dveh zjutraj dobro poskrbeti tudi za polulano štručko.

3. Ima smisel za humor

Je igrive narave in zna pregnati slabo voljo z duhovitimi komentarji? Se zna večkrat pošaliti tudi na lasten račun in v svoji razigranosti včasih deluje kot otrok v odraslem telesu? Vse to so znaki, da bo nekoč skrben očka, ob katerem se bodo otroci zabavali in se počutili varno.

4. Stvari ima pod nadzorom

Resnično samozavestni moški imajo nagonsko potrebo, da ohranjajo stvari v svoji okolici pod nadzorom. Če tvoj partner skrbno nadzira hišno računovodstvo, skrbi da tehnika v domu deluje brezhibno in se na pot nikoli ne odpravi s praznim rezervoarjem za gorivo, potem  je to le nekaj znakov, da bo skrben očka.

5. Skrbi za tvoje potrebe

To kaže na njegovo spoštovanje do tebe in predanost vajini zvezi. Če je ljubeč do tebe, potem bo takšen tudi do vajinega otroka.

6. Ne boji se ti zoperstaviti

Se pritožuješ nad šefom, ki je nezadovoljen, ker odhajaš domov pol ure pred zaključkom delovnega časa, tvoj dragi pa se ob tem samo nasmehne in se postavi na stran šefa? Morda je to začetek hudega prepira, toda lahko si vesela, da imaš ob sebi moškega, ki te je tudi za ceno miru v hiši pripravljen spustiti na realna tla. Takšno pokončnost bo potreboval tudi kot oče, saj ga podobni konflikti čakajo tudi z otrokom (še posebej v najstniških letih).

7. Je samostojen

Če zavrneš njegovo povabilo za obisk fitnesa, bo začel trenirati sam. Če odpoveš skupni izlet v naravi, ga bo organiziral s prijatelji. Čeprav včasih deluje, kot da ne zmore brez tebe, pa je v resnici samostojen in odgovoren moški, ki zna poskrbeti zase. Ta vrlina mu bo nedvomno koristila tudi kot bodočemu očetu, saj te v trenutkih, ko bo moral sam poskrbeti za otroka, ne bo kar naprej klicaril in spraševal, kako zamenjati plenice.

8. Ima veliko srce

Nikoli ne izpusti priložnosti, da nekomu pomaga. Ne potrebuje posebnega razloga, da ti prinese cvetje in sodeluje v dobrodelnih akcijah. Vse to kaže na njegovo veliko srce in na premišljenega moškega, ki bo znal poskrbeti za srečno otroštvo vajinega otročka.

9. Ima oz. je imel hišnega ljubljenca

To morda res ni ključen znak, vendar pa veliko pove o tem, kako je pripravljen skrbeti za drugo živo bitje. Tudi takrat, ko gre za bolj “umazana” dela.

10. Želi si postati dober očka

Se trudi, da bi ga imeli otroci njegovih prijateljev ali njegovi nečaki radi in sanja o tem, da bi nekoč v rokah držal svojega malčka? Že sama želja, da si želi nekoč postati dober oče, kljub temu da nima nobenih izkušenj, je korak v pravo smer. In ko ga boš opazovala ob sinu ali hčerki, ti bo topel občutek pri srcu povedal, da je bila to njegova največja želja.

Foto: Shutterstock