10 zapovedi notranjega dekorja za samske

Preproste smernice za tiste, ki ljubijo samsko življenje in pri tem ne pozabijo niti na notranji dekor.

Tisti, ki živite sami, ste verjetno že spoznali, kako noro osvobajajoč je lahko občutek, ko imate stanovanje v celoti na voljo samo zase. Da pa najboljša leta vašega odraslega življenja ne bi bila zaznamovana z neredom, slabimi navadami in nepripravljenostjo, smo pripravili nekaj preprostih smernic za tiste, ki ljubijo samsko življenje in pri tem ne pozabijo niti na notranji dekor.

1. V kuhinji imejte samo toliko pribora, kolikor ga dejansko potrebujete

Če živite sami, ni nobene potrebe, da v kuhinji hranite 12-delni komplet krožnikov. Imejte ravno dovolj kompletov, da lahko brez skrbi povabite prijatelje na večerjo. V omaricah vam bo tako ostalo več prostora za ostale stvari, poleg tega pa vas bo manjše število krožnikov prisililo, da se boste pomivanja umazane posode lotili prej.

2. Priskrbite si dovolj veliko ogledalo

Glede na to, da nimate nikogar, ki bi pred odhodom iz stanovanja ocenil, kako vam stoji obleka na hrbtni strani, je pametno imeti v stanovanju dovolj veliko ogledalo, ki vam bo pri tem v pomoč. Poleg tega ogledala prostor navidezno povečajo.

3. Eksperimentirajte

Imate radi leopardji vzorec, bi imeli roza omarice, si želite neonski napis nad posteljo ali pa ste od nekdaj sanjarili o tem, da bi stene prepleskali v črno? Samski stan je idealen za tovrstno eksperimentiranje z dekorjem, ne da bi pri tem morali poslušati kritike nekoga drugega.

4. Bodite vedno pripravljeni na zabavo

Živeti sam še ne pomeni biti tudi osamljen, zato imejte vedno vse pripravljeno za obisk prijateljev. Poskrbite, da bo vaš domači bar vedno dobro založen z raznovrstnimi pijačami in da bodo slastni prigrizki vedno pri roki.

5. Poskrbite za pozitivno energijo s cvetjem

Z zelenjem in svežim cvetjem lahko na hiter in enostaven način poživite vaš dom in vnesete pridih narave med štiri stene. S tem boste v dom spustili pozitivno energijo in z njo tudi srečo. Lahko preprosto naberete šopek ali pa gojite lončnice.

6. Znebite se otroških stvari

Čeprav živite sami je prav, da se odločite za bolj zrelo dekoracijo. To ne pomeni, da se morate v celoti odpovedati pisanim vzorcem in kičastim dodatkom, ampak da se denimo znebite plišastih igrač iz otroštva ali pa posterjev zvezdnikov, ki ste jih zbirali v najstniških letih in namesto tega steno okrasite z elegantno galerijo.

7. Organizacija naj bo na prvem mestu

Ko živite sami, ne morete nikogar kriviti za nered v vašem stanovanju. Znebite se krame, ki vam zaseda prostor in znebili se boste tudi nepotrebnega stresa. Ker vam je dan privilegij, da imate omaro samo zase, je to naravnost idealna priložnost, da lično uredite oblačila, čevlje in dodatke po svojem okusu.

8. Ustvarite kotiček za svoj najljubši hobi

Imeti prostor v domu, ki je namenjen izključno vašim najljubšim ritualom, je pogosto privilegij, ki si ga lahko privoščijo le tisti, ki živijo sami. Bodisi da uživate v ličenju ali pa v pisanju bloga, uredite si kotiček v stanovanju, kjer se boste sprostili, si napolnili baterije in počeli izključno tisto, kar vas v življenju najbolj veseli. To naj bo vaše svetišče.

9. Kopalnica naj bo prostor za sprostitev

Zakaj bi zapravljali denar za sproščanje v dragih wellness centrih, ko pa imate ves luksuz vašega doma samo zase? Kopalnica lahko z nekaj domišljije in preprostih trikov postane vaša domača spa oaza. Ni ga lepšega, kot si po napornem dnevu privoščiti sprostitev v topli kopeli ob dišečih svečkah…

10. Vaši gostje naj se počutijo kot doma

Poskrbite, da se bodo vaši prijatelji in družinski člani na obisku pri vas počutili karseda udobno. Čista posteljnina, dovolj prostora v omarah, dodatki za osebno higieno v kopalnici, zaloga okusnih prigrizkov – vse to so na videz majhni detajli, ki pa naredijo veliko razliko, ko gre za počutje vaših gostov.

Foto: A Beautiful Mess/Homepolish/Domino/House Beautiful