10 TV serij, ki jih gledajo inteligentni ljudje

Je med njimi tudi vaša priljubljena?

Priljubljenost televizijskih serij ni bila še nikoli večja in v pestri ponudbi najrazličnejših nadaljevank in nanizank se zagotovo najde za vsakogar nekaj. Toda ali ste se kdaj vprašali, kako »pametna« je vaša najljubša serija? Spletna anketa portala Ranker je razkrila 10 TV-serij, ki najbolj razgibavajo naše možganske vijuge in so zato še zlasti priljubljene med inteligentnimi gledalci.

1. Igra prestolov (Game of Thrones)

Svetovni fenomen imenovan Igra prestolov se je v teh dneh vrnil na male ekrane s sedmo sezono prevar, spletkarjenja, časti, osvajanj in zmagoslavja ter znova povzročil pravo evforijo med svojimi zvestimi oboževalci.

2. Sherlock

Večkrat nagrajena sodobna različica detektivskih zgodb o legendarnem Sherlocku Holmesu z odličnim Benedictom Cumberbatchom je ena najbolj gledanih britanskih serij vseh časov.

3. Hiša iz kart (House of Cards)

Zgodba o ameriškem povzpetniku in politiku Francisu Underwoodu (Kevin Spacey), ki ob podpori žene Claire (Robin Wright) na svoji poti do vrha ne pozna kompromisov. Odlična serija o moči, pohlepu, korupciji in seksu v Beli hiši.

4. Kriva pota (Breaking Bad)

Priljubljena serija o na smrt bolnemu profesorju kemije, ki se prekvalificira v mamilarskega lorda, da bi pred smrtjo finančno preskrbel svojo družino.

5. Dexter

Serija o življenjski zgodbi Dexterja Morgana, ki dneve preživi v vlogi poštenega policista, ponoči pa se prelevi v morilca.

6. Dosjeji X (The X-Files)

Le kdo ne pozna kultne serije, ki velja za eno najdlje predvajanih znanstvenofantastičnih nanizank v zgodovini televizije, v kateri Mulder (David Duchovny) in Scully (Gillian Anderson) raziskujeta nenavadne primere.

7. Zdravnikova vest (House)

Priljubljena zdravniška serija z izvrstnim Hughom Lauriejem v vlogi genialnega, a tudi godrnjavega, ciničnega in čudaškega dr. Housa, ki v maniri najboljših detektivov razreši še tako zapleten medicinski primer.

8. Hannibal

Izvrstna serija o zlem doktorju Hannibalu Lectorju je nekakšna predzgodba kultne filmske uspešnice Ko jagenjčki obmolknejo. V vlogi kanibalskega doktorja, ki ga je v filmu briljantno upodobil Anthony Hopkins, blesti večkrat nagrajeni danski igralec Mads Mikkelsen.

9. Doctor Who

Kultna britanska znanstvenofantastična serija o skrivnostnem doktorju, o katerem nihče skoraj ničesar ne ve, še imena ne, se je vpisala v Guinessovo knjigo rekordov kot najdlje predvajana televizijska serija vseh časov.

10. Sense8

Znanstvenofantastična serija Sense8 je nastajala pod režisersko taktirko Andyja in Lane Wachowski, ki sta »zakrivila« uspešno filmsko trilogijo Matrica. Serijo so prenehali snemati po treh sezonah.