10 stvari, ki ne sodijo v dom pametne ženske

Ker nekatere stvari sčasoma tudi prerasemo.

Naš dom pove veliko o našem značaju, zato je pomembno na kakšen način ga uredimo. Nekatere reči sčasoma tudi prerasemo in če gre zaupati strokovnjakom za notranje urejanje, potem se je naslednjim stvarem v stanovanju zrele in pametne ženske bolje izogniti.

Preveč rožnate

Rožnata barva je morda res trendi, ampak preveč dobrega lahko tudi škodi. Zato nikar ne pretiravajte z odtenki in dodatki v najljubši barvi milenijcev, pa četudi jo večina obožuje.

Plastičen namizni pribor

Če ne pripravljate ravno piknika na prostem, potem v kuhinji oz. jedilnici res ni potrebe za tovrstnim priborom.

Cenena posteljnina

Dober spanec je zlata vreden in kakovostna posteljnina ima pri tem pomembno vlogo. Bolje je imeti dve dobri posteljnini, na katerih se počutimo zares udobno in dajeta videz uglajenosti, kot pa 10 takšnih, ki jih imamo samo in zgolj za spanje.

Umetno cvetje in sobne rastline

Obstaja vrsta sobnih rastlin, ki zahtevajo minimalno nego, zato res ni potrebe po cenenih plastičnih nadomestkih.

Ne ujemajoče se pohištvo

Nekaj novega, nekaj z bolšjaka, nekaj podedovanega – eklekticizem je sicer lahko tudi prepričljiv, toda preveč različnih kosov pohištva, ki se medsebojno ne ujemajo, deluje kaotično in prenatrpano.

Okrasne blazine, ki jih dobimo skupaj s kavčem

Takšne blazine deluje preveč uniformirano in monotono. Sedežno garnituro raje popestrite z blazinami različnih velikosti, barvnih vzorcev in tekstur.

Tla brez preproge

Preproge vnesejo v prostor potrebno toplino in življenje, zato se naložba v kakovostno preprogo na dolgi rok vedno obrestuje.

Preveč kozmetičnih pripomočkov

Pripomočki za lepši videz so seveda nepogrešljivi v domu vsake dame, ampak vaši gosti ne rabijo vedeti, koliko jih v resnici potrebujete, da ste videti popolne. Diskretnost je v tem primeru še posebej priporočljiva, zato v kopalnici poiščite kotiček, ki ne bo vsem na očeh.

Plišaste živali in punčke iz otroštva na postelji

Ko gre za naše najljubše igrače iz otroštva, postanemo hitro sentimentalni in pretirano nostalgični, zato naj plišasti medvedki in punčke ostanejo tam, kamor sodijo – v spomin. Raje naredite prostor na postelji za pravo, človeško ljubezen.

Kup fotografij domačih ljubljenčkov in družinskih članov na nočni omarici

Ni seksi.

Foto: @viktoria.dahlberg/pinterest