10 sanjskih destinacij za nepozabne medene tedne

Od rajskih karibskih plaž do afriškega safarija in evropskih romantičnih mest.

Za mnoge je poročno potovanje najlepši del poroke. Po napornih pripravah na enega izmed najpomembnejših dogodkov v življenju si mladoporočenca zagotovo zaslužita sproščujoč oddih. Kraj za preživljanje medenih tednov je zato potrebno skrbno izbrati, saj bodo to najlepši dnevi skupnega življenja, ki sveže zaljubljenim parom zagotovo ostanejo v trajnem spominu. Če sanjarite o prestižnih medenih tednih, vam v nadaljevanju ponujamo 10 priljubljenih destinacij za naravnost popolne medene tedne. Od rajskih karibskih plaž do afriškega safarija in evropskih romantičnih mest.

1. Koh Samui, Tajska

Koh Samui je drugi najbolj priljubljeni otok za počitnice na Tajskem in naravnost sanjska destinacija za poročno potovanje. Nahaja se v Tajskem zalivu, obdan z deževnim gozdom in sijajnimi plažami. Te so na otoku dolge in bele, voda pa je ponekod magično zelena.

2. Bora Bora, Francoska Polinezija

Bora Bora s svojo laguno zelenomodrih barv vedno vzbuja ljubezen na prvi pogled. Mladoporočenci in romantiki z vsega sveta se že od nekdaj zatekajo na ta, v laguno ujet otoček. Pozabiti ne gre niti na dobrote iz francoske kuhinje, ki prevladuje na otoku.

3. Londolozi, Južna Afrika

Spakirajte kovčke in se po naporni poročni zabavi odpravite na oddih v Južno Afriko. To eko letovišče je naravnost ustvarjeno za preživljanje malce drugačnih, bolj avanturističnih medenih tednov. Opazovanje pestre vegetacije in živali v naravnem okolju afriških prostranstev je zagotovo posebno doživetje. Londozi premore pet luksuzno opremljenih lesenih hišk, ki se nahajajo na zaščitenem območju z bujno vegetacijo. Lesene palube vodijo do čudovitih bazenov.

4. Mahé, Sejšeli

Sejšele, otoško državo v Indijskem oceanu, ne imenujejo kar tako raj na Zemlji. Eksotična destinacija je zaradi lepih plaž, sinje modrih lagun, romantičnih palm in toplega vremena naravnost idealna za preživljanje medenih tednov. Mahé je največji otok na Sejšelih. Na njem lahko poleg ostalega občudujete tudi pristne ribiške vasi ter nebeške sončne vzhode in zahode.

5. Otok Rangali, Maldivi

Seksi, umirjen in vedno na sončni strani – sliši se bolj kot kakšna vroča romantična novela, kot resničen kraj na Zemlji, a otoček Rangali še kako obstaja! Poleg tega je Rangali, tako kot celotno otočje Maldivov, tudi raj za ekološko osveščene. Idealno letovišče za mladoporočence, ki iščejo sproščeno vzdušje.

6. St. Lucia, Karibi

St. Lucia je majhen, vendar izjemno bujen vulkanski otoček med otokoma Martinique in St. Vincent, severno od Barbadosa. Plaže na vzhodu obliva Atlantik, na zahodu pa Karibsko morje. Zaljubljenci lahko z rajskih plaž uživajo tudi v čudovitem pogledu na dva izrazita, 1000 metrov visoka gorska vrhova z bujno vegetacijo.

7. Pariz, Francija

Francoska prestolnica je že od nekdaj na samem vrhu seznamov želja mladoporočencev, ki si želijo preživeti nepozabne medene tedne. Mesto ljubezni, umetnikov in ljubiteljev življenja – vse to in še mnogo več je Pariz. Če obožujete umetnost, modo, romantične sprehode ali pa preprosto uživate v nakupovanju, je Pariz vsekakor prava izbira za vas.

8. Bali, Indonezija

Poročno potovanje na Bali je zagotovo nekaj posebnega. Je eden manjših otokov indonezijskega arhipelaga, vendar pa je njegova pokrajina nadvse raznolika. V notranjosti otoka prevladujejo hriboviti predeli s številnimi terasami riža, obalni del pa se ponaša s čudovitimi plažami drobnega peska.

9. Benetke, Italija

Poleg Pariza so Benetke najpogostejša izbira mladoporočencev, ko načrtujejo svoje medene tedne. Mesto na vodi s palačami, znamenitimi gondolami, ozkimi ulicami, čudovitimi kavarnami in izvrstno kulinariko, je izvrstna izbira za vse romantične duše. Seveda pa se velja izogniti gneči, ki zna biti v Benetkah nepopisna.

10. St. Barts, Karibi

Karibsko otočje se lahko pohvali s številnimi sanjskimi kotički, od katerih je vse bolj priljubljen otok St. Barts. 22 prekrasnih belih peščenih plaž, turkizno morje, slikovita arhitektura glavnega mesta Gustavia in številni zvezdniki, ki ta otok naravnost obožujejo, so najmočnejši aduti St. Bartsa. Prestižna destinacija, kjer se dolge ure poležavanja na plažah podnevi prevesijo v živahno nočno življenje, kjer ob izvrstni francoski kulinariki šampanjec teče v potokih.

Foto: Hilton/Getty