10 romantičnih komedij za brezskrbne poletne dni

Filmske uspešnice, ob katerih boste pozabili na vse težave.

Romantične komedije sodijo med najbolj priljubljene filmske žanre. In vroči poletni vikendi so kot naročeni za ogled katere izmed naslednjih filmskih uspešnic, ob katerih boste zagotovo pozabili na vse probleme in preprosto uživali v dobri ljubezenski zgodbi, začinjeni z obilo dobrega humorja.

1. Načrtovalka porok (The Wedding Planner)

Nihče ne razume ljubezni in romantike tako kot Mary Fiore (Jennifer Lopez). Konec koncev je najbolj iskana načrtovalka porok v San Franciscu. Strokovnjakinja za izpolnjevanje tujih sanj je preveč zaposlena, da bi tudi zase poiskala ljubezen svojega življenja. Toda stvari se obrnejo na glavo, ko se Mary zaljubi v svojega naslednjega klienta (Matthew McConaughey).

2. Moj bivši se poroči (My Best Friend’s Wedding)

Hvaljena romantična komedija s skrbno zgrajenim elementom presenečenja, velja za eno boljših v svojem žanru s konca 90-ih let. V glavnih vlogah sta prepričljivi Julia Roberts in Cameron Diaz kot ženski, ki sta zaljubljeni v istega moškega.

3. Kako se znebiti fanta v 10 dneh (How to Lose a Guy in 10 Days)

Andie Anderson (Kate Hudson) je dekle, ki piše serijo člankov na temo “Kako se znebiti fanta v desetih dneh…“. Nekega dne dobi nenavadno nalogo – poiskati mora fanta, ga pripraviti, da se zaljubi vanjo, nato pa narediti vse najpogostejše napake in doseči, da jo bo fant zapustil. Na voljo ima le deset dni časa. A na njeno smolo naleti na Benjamina (Matthew McConaughey),  ki je stavil s svojim šefom, da lahko katero koli dekle pripravi, da se bo zaljubilo vanj. In to v desetih dneh.

4. 500 dni s Summer ((500) Days of Summer)

Zanimiva pripoved o 500 dnevih ljubezenskih vzponov in padcev nas popelje v življenje idealističnega romantika Toma (Joseph Gordon-Levitt), ki se zaljubi v novo sodelavko Summer (Zooey Deschanel). Počasi se zbližata, toda zaradi različnih prepričanj o pomenu ljubezni njuna zveza razpade. Po bolečem žalovanju se Tom odloči obrniti nov list, a življenje se še enkrat poigra z nesojenim parom…

5. Ta nora ljubezen (Crazy, Stupid Love)

Na videz srečno življenje preprostega Cala (Steve Carell) se sesuje v prah, ko ga žena sooči z željo po ločitvi. Med utapljanjem žalosti v alkoholu Cal spozna spretnega osvajalca ženskih src Jacoba (Ryan Gosling), ki pomaga Calu z nasveti o modi in osvajanju. Medtem pa se tudi Jacob sooča z največjim ljubezenskim izzivom svojega burnega življenja.

6. Razuzdanka (Trainwreck)

Zabavna zgodba o uspešni urednici Amy (Amy Schumer), ki že od mladih nog živi v prepričanju, da resna zveza in poroka ne moreta biti uspešni. Kljub številnim ljubezenskim avanturam, se ne želi čustveni vezati na nobenega moškega, zato jih menja hitreje kot spodnje perilo. Življenje ji obrne na glavo prijazni zdravnik Aaron, ki presliši vse njene zavrnitve in strahove ter tako počasi najde pot do njenega srca.

7. Mamma Mia!

Priljubljena glasbeno romantična komedija, preplavljena s hiti Abbe, govori o 20-letni Sophie (Amanda Seyfried), ki se namerava poročiti na majhnem grškem otoku. Že od nekdaj sanja, da bi jo pred oltar popeljal njen oče, toda njena radoživa in uporniška mama Donna (Meryl Streep) ji noče zaupati očetovega imena. A mladenka se ne da. Ko najde materin dnevnik, v njem naleti na tri moške, s katerimi je imela mati romance isto poletje, zato bi vsak od njih lahko bil njen oče. Povabi jih na otok in kaos se lahko začne.

8. Romanca v Seattlu (Sleepless in Seattle)

Sam Baldwin (Tom Hanks) je užaloščen vdovec, čigar sin pokliče na radijsko oddajo, da bi našel novo družico za svojega očeta. Na tisoče samskih žensk posluša Samovo žalostno zgodbo in med njimi je tudi Annie Reed (Meg Ryan), pisateljica iz Baltimorea, ki je sicer zaročena z Walterjem (Bill Pullman), a ne more pozabiti Samovega glasu. Usoda pa hoče, da se par nikakor ne more srečati.

9. Muriel se poroči (Murriel’s Wedding)

Muriel je zdolgočaseno dekle, ki se nikakor ne znajde v življenju. Njenemu svetu vladajo Abbini hiti in poročni katalogi, Muriel pa sanjari o princu na belem konju, ki bi jo rešil pred dominantnim očetom in depresivno materjo. Toda o princu ni ne duha ne sluha, zato se odloči, da ga bo šla sama poiskat v Sydney. Zabavna romantična komedija, ki nas uči, da ne smemo nikoli zbežati pred sabo.

10. Napumpana (Knocked Up)

Uspešna televizijska novinarka Alison (Katherine Higl) in zabavni, toda leni sanjač Ben (Seth Rogen) se po naključju srečata v nekem lokalu in po nekaj kozarčkih alkohola pristaneta v postelji. Čez nekaj tednov pa zgrožena Alison ugotovi, da je noseča. Novica neprijetno preseneti tudi Bena, ki se še ni pripravljen odpovedati zabavam s prijatelji in brezskrbnemu samskemu življenju. Kljub vsemu se odločita pomagati drug drugemu.