10 razlogov, zakaj nimam potrebe prevarati svoje žene

Čudovit zapis moškega zrelih let, ki je navdušil ženske.

Raziskave kažejo, da kar 47 odstotkov moških prevara svojo ženo ali dekle. Številka je kruta, zato je vsak primer, ki daje drugačen zgled še toliko bolj razveseljiv. Po spletu je tako pred časom zaokrožil čudovit zapis moškega zrelih let o tem, zakaj sam nima nobene potrebe, da bi prevaral svojo soprogo. Tukaj je njegovih deset razlogov:

Čast in poštenost

Na poročni dan sem ji pogledal v oči in ji dal zaobljubo, ki je zame nekaj svetega in je ne mislim prelomiti. Na splošno menim, da današnji moški naredijo premalo za svojo čast in poštenost. Ne govorim o njihovem ugledu, kako jih vidijo drugi, ampak o integriteti. O  tem, kako se počutijo ob koncu dneva, ko se pogledajo v ogledalo. Zase vem, da mi nikakor ne bi bil všeč moški v ogledalu, ki je ravnokar prevaral svojo ženo.

Rad se pogovarjam z njo

Iskren pogovor je del najinega vsakdanjika. Praktično ne mine dan, da si ne bi vzela vsaj pol ure časa in se odkrito pogovorila o vseh stvareh, ki nama padejo na pamet.

Skrbi zase in za svoj videz

Po 20 letih zakonskega življenja, nihče ne izgleda več tako, kot na začetku zveze, toda moja žena je še vedno čudovita, tako na zunaj kot od znotraj. Skrbi za svoje dobro počutje, veliko bere, zanimajo jo nove stvari. Vsakič ko je pogledam, opazim kako se je z leti spremenila in jaz ljubim vsako njeno spremembo, ki so jo prinesla leta. Zato mi z njo ni nikoli dolgčas, še vedno mi je privlačna in zaradi nje se tudi sam trudim postati boljši človek.

Ona je moj dom

Dvajset let skupne preteklosti v dobrem in slabem, skriva v sebi neverjetno moč. Naravnost bizarno bi bilo vse to uničiti zaradi neke mlajše ženske, ki ni še ničesar izkusila v življenju. Seveda bomo moški vedno pogledali za lepimi dekleti, ampak zrel možakar ve, kaj ima doma in se ne obnaša kot 16-letnik. Izgovori, da se je »pač zgodilo«, me ne prepričajo.

Njenih pomanjkljivosti nikoli ne postavljam v ospredje

Obstaja tisoč drobnih  stvari, zaradi katerih sem v teh letih skupnega življenja izgubil živce. Ampak te stvari pridejo in grejo in nikoli nisem na svojo ženo gledal skozi prizmo teh negativnih trenutkov. Ker vem, kako čudovita je v resnici.

Vem, koliko ji pomenim in ona ve, kaj pomeni meni

To je morda najmočnejši razlog. Vsake toliko mi da vedeti, kako me ljubi, spoštuje in se zaveda, kaj imava. Enak odnos imam tudi jaz do nje. To medsebojno spoštovanje in ljubezen izražava tako z besedami, kot z dejanji. Skupaj delava za naju.

Bližina in intimnost

Ne spomnim se kdaj sva nazadnje skupaj zaspala, ne da bi se prej objela. To je pravilo, ki se ga drživa vsak večer. Občutek bližine in intimnosti je nekaj, kar se potem kaže v vseh ostalih vidikih odnosa. Brez tega začnejo tudi druge stvari v zvezi počasi propadati.

Smeh

Po 20 letih se še vedno smeji mojim domislicam. Smejiva se skupaj. Prepričana je, da imam odličen smisel za humor, jaz pa obožujem njen nasmejan obraz.

Drug drugemu dajeva dovolj prostora

Zelo dobro se poznava in ko začutim, da jo neka stvar osrečuje, bom to naredil zanjo, pa četudi bom moral sam pri tem kakšno reč žrtvovati. Resnično pomembno je, da ima vsak v zvezi svobodo, da počne stvari, ki so mu všeč, pri čemer je seveda ključno medsebojno zaupanje.

Vse našteto je razlog, zakaj jo ljubim

Ljubezen med dvema, ki sta že dolgo skupaj, je mnogo več kot le besedici »ljubim te«. Ljubezen sestavljajo vsi ti razlogi, zaradi katerih imamo potrebo izgovoriti omenjeni besedi ali kako drugače pokazati, da to resnično čutimo.

Foto: @le21eme