10 razlogov, zakaj je super imeti starejšo sestro

Kdo potrebuje superjunakinje, če imaš pa starejšo sestro!

Je bolje biti mlajša ali starejša sestra? O tem ima verjetno vsak svoje mnenje, ampak eno drži kot pribito: če imaš starejšo sestro, ne potrebuješ superjunakinje. Da je temu res tako dokazuje naslednjih 10 razlogov, zakaj je super imeti starejšo sestro.

1. Starejša sestra je vedno korak pred tabo

Utrla ti je pot, šla je skozi vse pasti odraščanja in odnosa s starši. Dobro ve, kaj jih razjezi in je prava mojstrica, ko se je potrebno rešiti iz zagate.

2. Njena omara skriva prave zaklade

Kot majhni deklici ti je šlo verjetno na živce, ko si morala nositi obleke starejše sestre. Šele v najstniških letih si verjetno spoznala, da se v njeni omari skrivajo zares fantastični kosi. Potrebuješ sicer nekaj pogajalskih spretnosti, ampak na koncu ti vedno posodi priljubljeno majico ali jakno.

3. Iskrena je

Ko te nihče drug ne bo želel soočiti z resnico, ti bo starejša sestra brez dlake na jeziku povedala stvari naravnost v obraz. Ker ona pač ve.

4. Lahko se učiš na njenih napakah

Starejša sestra je pred tabo storila vse klasične napake pri odraščanju, zato se jim ti lahko izogneš in se učiš iz njenih izkušenj.

5. Ona je tvoj »vstopnica« v širni svet

Starši običajno dovolijo drugorojenkam večerne izhode zgolj v spremstvu starejše sestre.

6. Ve, kako te spraviti v red

Vsi imamo svoje  trenutke rumenih minut, ko dramatiziramo brez potrebe. In z razliko od tvojih prijateljic, starejša sestra v teh trenutkih ne bo samo čakala, da te mine, ampak te bo spravila v red in ti odčitala sestrsko lekcijo.

7. Skoraj nikoli te ne obsoja

Seveda se ne strinja vedno s tabo, a kljub temu spoštuje tvojo odločitev in te ne obsoja.

8. Vedno je na tvoji strani

Ne glede na vajine drobne prepire, se lahko takrat, ko je to najbolj potrebno, vedno zaneseš na njeno brezpogojno podporo.

9. Lahko te v sekundi spravi v dobro voljo

Ker te pozna od prvega dne, zelo dobro ve, kaj te razžalosti in kako ti lahko znova nariše nasmeh na ustnice. Včasih se zdi, da ima telepatske sposobnosti in zna v sekundi narediti natanko to, kar potrebuješ v tistem trenutku.

10. Brez njene pomoči ne bi mogla »preživeti« družinskih srečanj

Skupaj se kratkočasita in si nagajata pod mizo, medtem ko družinski člani že stotič pripovedujejo isto anekdoto. Poleg tega ima starejša sestra vedno pripravljen najboljši odgovor na tečna vprašanja o poroki in otrocih.

Foto: Getty