10 novih serij, ki se jih veselimo v jeseni

Tako malo časa, pa toliko dobrih novih serij!

Jesen je tik za vogalom, večeri bodo znova daljši in hladnejši, zato je to pravi čas, da pogledamo, kaj je novega na televizijskih ekranih. Dolgčas nam zagotovo ne bo, saj živimo v času prave poplave izvrstnih televizijskih serij. V nadaljevanju smo izbrali deset takšnih, ki bodo premiero doživele v naslednjih dneh in tednih in jih nikakor ne gre spregledati.

1. Stranger Things – že na sporedu, Netflix

Odkar so julija pričeli predvajati novo serijo Stranger Things, je ta že v nekaj tednih popolnoma osvojila gledalce. Zgodba nadnaravne drame se odvija v Indiani v 80-ih letih prejšnjega stoletja in se vrti okrog izginotja 12-letnega Willa. Medtem ko večina njegovih sokrajanov meni, da je ušel od doma in se zatekel k očetu, pa temu ne verjamejo Willovi trije najboljši prijatelji in njegova mama (Winona Ryder).

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

2. Better Things – 8. september, FX

Pamela Adlon, ki nam je ostala v spominu po vlogi Marcy Runkle v seriji Kaliforniciranje, je ustvarila humoristično in delno avtobiografsko dramo o življenju matere samohranilke, ki se v Los Angelesu preživlja kot igralka. Serijo že primerjajo z izvrstno humoristično nanizanko Louie, komika Louisa C.K.-ja, ki je tudi soustvarjalec serije.

https://www.youtube.com/watch?v=UivyT8nZVx8

3. One Mississippi 9. september, Amazon

Če pogrešate dober črni humor, potem si vsekakor poglejte novo polurno humoristično serijo One Mississippi. Komedijantka Tig Notaro jo je zasnovala po lastni življenjski izkušnji. Zgodba jo odpelje v rojstni kraj, kjer se mora skupaj z očimom in bratom soočiti s posledicami nenadne materine smrti.

4. This Is Us – 20. september, NBC

This Is Us je nova serija za vse nepoboljšljive romantike, ki se pričakuje z veliko nestrpnostjo. Njen ustvarjalec je režiser in scenarist filmske uspešnice Ta nora ljubezen, v kateri sta blestela Ryan Gosling in Emma Stone. Dramedija spremlja življenja več oseb, ki so se rodile na isti dan. Pripravite robčke!

https://www.youtube.com/watch?v=rfUiKg28r_M

5. Crisis in Six Scenes – 20. september, Amazon

Legendarni filmar Woody Allen je za Amazon ustvaril svojo sploh prvo televizijsko serijo, v kateri nastopa v vlogi nevrotičnega židovskega pisatelja. Družbo mu dela nihče drug kot pop zvezdnica Miley Cyrus, ki se je za vlogo spremenila v prikupno svetlolaso hipijevko. Zgodba je namreč postavljena v burna šestdeseta leta preteklega stoletja in pripoveduje o družini srednjega sloja, katere vsakdanje predmestno življenje, na glavo obrne obisk neprilagojene gostje.

6. Westworld – 20. oktober, HBO

Westworld je nov televizijski spektakel, ki ga reklamirajo kot novo Igro prestolov. Fantazijska serija je posneta po istoimenskem romanu Michaela Crichtona (Jurski park) in je nekakšna mešanica med znanstveno fantastiko ter vesternom. Zgodba je postavljena v futuristični tematski park Westword, ki ga naseljuje umetna inteligenca. Nastopajo slavna igralska imena na čelu z legendarnim Anthonyjem Hopkinson. Poleg njega igrajo še Ed Harris, Evan Rachel Wood in James Marsden.

7. Designated Survivor – 21. september, ABC

Če ste spremljali serijo 24, potem vam bo všeč tudi Designated Survivor. Kiefer Sutherland se tokrat vrača v vlogi sekretarja v Beli hiši, ki pa zaradi terorističnega napada, v katerem umre celoten predsedniški kabinet, nenadoma postane ameriški predsednik.

8. Divorce – 9. oktober, HBO

Sarah Jessica Parker se 12 let po nepozabni vlogi Carrie Bradshaw (Seks v mestu), vrača na TV zaslone z novo serijo Ločitev. V polurni komični seriji Sarah upodobi Frances, ki se znajde na razpotju, ko začne razpadati njen zakon z možem Robertom (Thomas Haden Church). Frances se v tistem trenutku zave, da je obrniti nov list v življenju težje, kot si je mislila.

9. The Crown – 4. november, Netflix

Nova britanska biografska serija se osredotoča na prva leta vladavine kraljice Elizabete II. in na njen odnos z legendarnim predsednikom vlade Winstonom Churchillom. Pisec serije Peter Morgan je leta 2006 ustvaril tudi film Kraljica (The Queen) z odlično Hellen Mirren v glavni vlogi.

10. Gilmore Girls: A Year in the Life –  25. november, Netflix

Novembra bomo dočakali težko pričakovano vrnitev Rory in Lorelei Gilmore ter njunih prijateljev iz mesteca Stars Hollow. V štirih 90-minutnih epizodah, od katerih bo vsaka zajemala en letni čas, se bo predstavila originalna igralska zasedba priljubljene nanizanke, ki nas je navduševala v začetku tisočletja.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=fTnU5MG5Edw

Foto: HBO/Amazon