10 nepozabnih romantičnih filmskih prizorov

Vsakič znova nam zmešajo glavo in omehčajo srce.

Romantičnim filmom lahko očitamo, da nam ponujajo idealizirano podobo ljubezni, ki ima bolj malo skupnega z resničnim življenjem, ampak morda jih ravno zato tako obožujemo. Filmska zgodovina je polna nepozabnih romantičnih trenutkov, ko glavni junak v pravem trenutku naredi popolno romantično gesto, ki se nas dotakne na prav poseben način in ostane z nami še dolgo po ogledu filma. Tukaj je 10 tovrstnih filmskih romantičnih trenutkov.

1. Pravzaprav ljubezen (Love Actually)

Juliet (Keira Knightley) je bila od nekdaj prepričana, da je Mark (Andrew Lincoln), najboljši prijatelj njenega moža, ne mara. Toda ko se Mark nekega dne pojavi pred njenimi vrati z napisom “Zame si popolna”, se vse spremeni.

2. Čedno dekle (Pretty Woman)

Ko Edward (Richard Gere) na koncu filma spozna, da si življenja brez Vivian (Julia Roberts) preprosto ne more več predstavljati, premaga svoj strah pred višino in se povzpne po požarnih stopnicah s šopkom rdečih vrtnic v rokah. Ostalo je zgodovina.

3. Beležnica (The Notebook)

Allie (Rachel McAdams) je bila dolga leta prepričana, da jo je Noah (Ryan Gosling) zapustil, saj je njena mati zasegala njuna ljubezenska pisma. Ko se po dolgih letih znova srečata, se njuno soočenje konča z enim najbolj nepozabnih filmskih poljubov sredi nevihte.

4. Titanik

Ko se najmogočnejša ladja na svetu potaplja, se Rose (Kate Winslet) odreče rešilnemu čolnu, da bi prišla do Jacka (Leonardo DiCaprio). Toda on gre še korak dlje in naredi ultimativno žrtvovanje – za Rose da svoje lastno življenje.

5. Notting Hill

Anna (Julia Roberts) je velika filmska zvezda z Beverly Hillsa, William (Hugh Grant), pa zgolj nepomemben knjigarnar v Notting Hillu.  Ko ga ona obišče v knjigarnici in mu predlaga, da bi postala par, izreče nepozaben stavek: “Samo dekle sem, ki stoji pred fantom in ga prosi ljubezni”.

6. Jerry Maguire

“Ti me dopolnjuješ” je morda eden največkrat citiranih ljubezenskih citatov v filmski zgodovini, ki ga izreče Jerry (Tom Cruise) svoji simpatiji Dorothy(Renee Zellweger)..

7. Ko je Harry srečal Sally (When Harry Met Sally)

“Ko dojameš, da želiš preostanek življenja preživeti z nekom, si želiš, da se ta preostanek življenja začne čim prej.”  Nepozaben prizor v katerem Harry (Billy Crystal) svoji dolgoletni prijateljici Sally (Meg Ryan) končno izpove svojo ljubezen.

8. 10 razlogov, zakaj te sovražim (10 Thing I Hate About You)

Patric (Heath Ledger) je čemerni mladenič s skrivnostno preteklostjo, ki skuša na vsak način osvojiti Kat (Julia Stiles). Tudi s pomočjo legendarne pesmi Can’t Take My Eyes Off of You.

9. Juno

Čeprav nista bila nikoli par, noseča najstnica Juno (Ellen Page) v nekem trenutku spozna, da je v resnici zaljubljena v čudaškega sošolca Bleekerja, ki je tudi oče njenega otroka. Svojo ljubezen mu Juno izpove v nepozabnem prizoru z besedami: “Totalno si kul, tudi če se ne trudiš.”

10. Reci karkoli (Say Anything)

Ko gresta Diane (Ione Skye) in Lloyd (John Cusack) polna bolečine narazen, slednji naredi za svojo ljubezen eno najbolj romantičnih gest v filmski zgodovini. Na radiu na ves glas navije pesem In Your Eyes, ob kateri sta se prvič ljubila.