10 nasvetov dekletom za prvi zmenek

Nekaj nepisanih pravil o tem, kaj se sme in česar ni dobro početi na prvem zmenku.

Si ravnokar spoznala zanimivega tipa, ki te je povabil ven, ti pa si ob tem vznemirjena in hkrati malce nervozna? Odlično. Naj se sliši še tako klišejsko, ampak biti preprosto takšna, kot si, je najboljše zagotovilo, da bo prvi zmenek čudovita izkušnja in da po vsej verjetnosti to ne bo vajino zadnje srečanje. Kljub temu obstaja nekaj nepisanih pravil o tem, kaj se sme in česar ni dobro početi na prvem zmenku.

1. Povej jasno in glasno

Nihče ne mara šlev. Če ti denimo tvoj spremljevalec predlaga večerjo v kitajski restavraciji, ti pa ne maraš tovrstne hrane, mu to jasno in glasno povej. Ko bosta že sedela za mizo, bo namreč prepozno. Pomembno je že takoj na začetku povedati, kaj ti je všeč in kaj ne.

2. Izberi udobno obleko in obutev

Seveda želimo vsi izgledati popolno na prvem zmenku, toda čemu trpeti v previsokih petkah in v pretesni obleki? Prvi zmenki so že sami po sebi dovolj stresni in polni negotovosti, zato res ni nobene potrebe, da si jih še dodatno otežimo. Izberi obleko, v kateri se počutiš privlačno, udobno in sproščeno.

3. Točnost je lepa čednost

Nekoč je bilo moderno priti na prvi zmenek z rahlo zamudo, toda boljši vtis boš pustila, če prideš točno. Navsezadnje si tudi ti ne želiš nekoga čakati po nepotrebnem.

4. Ne odrekaj se hrani

Večina moških ti bo povedala, da ni nič bolj klišejskega od ženske, ki si na zmenku ničesar ne privošči za pod zob. Zaradi tega, ker si ne boš naročila večerje, ne boš nič bolj vitka, privlačnejša, ženstvena ali celo skrivnostna. Boš pa svojega spremljevalca spravila v neprijeten položaj.

5. Ne spij preveč

Sliši se kot tipična starševska pridiga, ampak če te mora tip, ki si ga komaj dobro spoznala, po večerji dobesedno odnesti domov, to preprosto ni seksi. Kozarec ali dva za dobro razpoloženje ja, kaj več pa pač ne.

6. Ne bodi obsedena s svojim izgledom

Dragocenega časa na zmenku res ne gre zapravljati s tem, da hitiš vsakih pet minut v kopalnico na različne lepotne popravke. Vzemi si raje nekaj več časa za frizuro in ličenje pred zmenkom. Tako boš lahko pozneje več časa namenila spoznavanju svojega partnerja.

7. Telefon daj na stran

To je v današnjih časih še posebej pomembno. Nenehno brskanje po mobilniku med pogovorom ni le nevljudno, ampak daje sogovorniku tudi občutek nezaželenosti. Saj si tudi ti ne bi želela, da bi tvoj spremljevalec več pozornosti namenjal svojemu iPhonu kot tebi, mar ne?

8. Ne omenjaj drugih moških

Če si želiš tudi drugega zmenka, potem nikar ne omenjaj svojih bivših tipov in ne razlagaj podrobno zgodovine svojih zmenkov. Namesto tega raje izpostavi kakšnega izmed svojih nedavnih dosežkov. S tem boš nanj naredila veliko boljši vtis.

9. Sprašuj

Poskrbi za to, da bo razgovor potekal gladko z vprašanji, ki naj bodo bolj splošne narave: vprašaj ga o njegovi službi, družini, prijateljih, hobijih, glasbi, ki jo posluša ipd. Izogibaj pa se vprašanj o politiki, veri, njegovih bivših in o tem, koliko denarja zasluži.

10. Bodi odkrita … do določene meje

Ni potrebno, da je tvoj spremljevalec že takoj na prvem zmenku seznanjen z vsemi sočnimi podrobnostmi iz tvojega življenja. Zgodbe o umazani ločitvi tvojih staršev, kroničnih težavah z želodcem, divjih prepirih z bivšim in obsedenosti z načrtovanjem poroke, lahko zadržiš zase. Ni mu (še) potrebno vedeti čisto vsake podrobnosti.

Foto: Shutterstock