10 krajev, kjer bi bili raje ta hip

Ker so sanje dovoljene ...

Sneg, mraz, led, megla, burja… Zima ima svoje čare, a priznajmo si, da nam v teh dneh misli že uhajajo k toplemu poletju. Obstajajo pa tudi kraji, kjer je poletje vse dni v letu in ta trenutek bi jih z veseljem obiskali. Vsaj v mislih, če že ne zares. Sanjati je namreč še vedno dovoljeno…

1. Bora Bora

Otok Bora Bora v Francoski Polineziji je eden najlepših kotičkov našega planeta. Svetovno znani so njegovi vodni bungalovi, otok vulkanskega izvora pa se ponaša tudi z enim od najlepših koralnih grebenov na svetu. Raj za romantike ponuja tudi presenetljiv podvodni svet ter številne priložnosti za ljubitelje vodnih športov.

2. Bali

Sonce, peščene plaže, pragozd, izvrstna hrana in neskončne riževe terase – vse to je mali indonezijski otok Bali. Tam si lahko med drugim ogledate še vedno aktivni vulkan Batur ali pa preživite dan v naravnem gozdnem rezervatu “Sveti gozd opic”, kjer prosto živi na stotine opic. Obvezen pa je tudi ogled kulturne prestolnice otoka, mesta Ubud.

3. Sejšeli

Ta eksotična otoška država v Indijskem oceanu je rajska destinacija za ljubitelje belih peščenih plaž, sinje modrih lagun, romantičnih palm in vedno toplega vremena. Sejšeli so tudi ena najbolj priljubljenih svetovnih destinacij za poroke.

4. Mavricij

Mavricij je odročen vulkanski otok v Indijskem oceanu, ki se ga je prijel vzdevek “rajski otok” zaradi številnih osupljivih peščenih plaž, koralnih grebenov, slikovite pokrajine in podnebja, ki omogoča prijetne počitnice skozi vse leto. Naravnost popolna destinacija za pobeg pred zimo!

5. Sveta Lucija

Ta majhna in še vedno skrita otoška država v Malih Antilih v vzhodnem Karibskem morju, ne slovi le po peščenih plažah in turkiznem morju, pač pa tudi po zeleni pokrajini in mogočnih vrhovih, ki se dvigajo iz kristalno čistega morja.

6. Oahu, Havaji

Oahu je najbolj priljubljen otok na Havajih, ki ga še zlasti obožujejo deskarji na vodi. Poleg uživanja v vodnih športih in poležavanja na sanjskih plažah, otok ponuja tudi nešteto možnosti za raziskovanje zares slikovite narave.

7. Aruba

Ta otoček v Karibskem morju  ob venezuelski obali je eden najbolj fotogeničnih na svetu. Je pravi raj za vse, ki si želijo poležavati na čudovitih plažah, obdani z nežnim soncem in kristalno čistim morjem. Aruba je tudi raj za snorkljanje, saj je morje tam polno pisanih rib vseh vrst in velikosti.

8. Maldivi

Tovrstnega seznama seveda ni brez rajskih Maldivov, za katere pravijo, da jih je potrebno izkusiti vsaj enkrat v življenju. Ampak to storite čim prej, saj otokom grozi, da jih bo kmalu potopilo morje.

9. Belize

Osupljiva narava, kristalna karibska voda in idealno razmerje med aktivnimi počitnicami ter poležavanjem na beli peščeni plaži: dobrodošli v Belizeju. Ta tropski košček raja na Zemlji poleg vsega naštetega ponuja še odličen ribolov, potapljanje, raftanje in največji sistem podzemnih jam v Srednji Ameriki.

10. Fidži

Prekrasni otoki Fidžija ležijo daleč v modrem morju južnega Pacifika. Pravljična dežela z obmorskimi letovišči, ki so ves čas obsijani s soncem in posejani s palmami, nudijo vso romantiko toplega, tropskega Pacifika.