10 kosov notranje opreme, ki jih morate imeti pri 30

Človek naj bi se pri tridesetih dokončno ustalil, odraz tega pa bi moralo biti tudi njegovo domovanje.

Trideseta veljajo za nekakšno življenjsko prelomnico. Večina ljudi do tega leta dokonča študij, se zaposli, ustvari družino in dom. Človek naj bi se pri tridesetih dokončno ustalil, odraz tega pa bi moralo biti tudi njegovo domovanje. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo 10 ključnih kosov notranje opreme, ki jih verjetno želite imeti v vašem domu pri teh letih.

1. Lep in udoben kavč

Kakovosten kavč je tisti del sedežne garniture, ki preprosto ne sme manjkati v nobenem stanovanju. Izberite nevtralno tkanino, ki vam bo omogočila veliko svobode pri dekoriranju ostalih elementov v prostoru. V mislih imejte tudi ustrezno velikost – izognite se prevelikemu kavču, še posebej, če se nameravate nekoč preseliti v novo stanovanje.

2. Kvalitetna posteljnina

S kvalitetno posteljnino je podobno kot z udobnimi čevlji: dokler jih ne obujemo, jih v resnici ne znamo ceniti. Kakovostne rjuhe delujejo prefinjeno in na njih se počutimo kraljevsko. Za dobro posteljnino se splača odšteti kakšen evro več.

3. Brezčasna preproga

Cenovno ugodne bombažne preproge so vsekakor priročne, ampak lepa in kvalitetna preproga je znak, da živite v prefinjenem stanovanju. Za bolj drzen videz si omislite preprogo iz goveje kože ali ovčje volne, ki jo lahko položite preko druge, bolj cenene preproge. Perzijske in turške preproge so uspešnica letošnjega leta in naložba, ki se bo zagotovo obrestovala.

4. Kvaliteten jedilni servis

Izberite malo boljši jedilni servis, v nevtralnem odtenku z minimalističnim vzorcem, ki ga boste lahko poljubno kombinirali in uporabljali še dolga leta.

5. Prepoznaven vonj

Ko dopolnite 30 let, je čas, da odštejete tudi kakšen evro več za kakovostne dišeče sveče. Izberite vonj, ki vam je še prav posebej pri srcu. Z njim boste prebudili svoje čute, vnesli v prostor svoj karakter, zagotovo pa ga bodo opazili tudi vaši gosti.

6. Nekaj starinskega

Naj vas ne bo strah razmišljati o dekoriranju kot o dobri naložbi in antikvitete so eden najboljših načinov, da to storite. Dovolj je nekaj manjših, posebnih starinskih kosov, ki bodo z leti pridobili na svoji vrednosti. Starinarnice in bolšji trgi so polni zanimivih in praktičnih predmetov, ki jih lahko dobite po zelo ugodnih cenah.

7. Posteljno vzglavje

Pri 30 je čas, da se končno znebite enojne postelje in si omislite zadnje čase zelo moderno posteljno vzglavje. Z njim boste poskrbeli za trendovsko urejeno spalnico, ki bo pritegnila številne poglede.

8. Kos srebrnine

Srebrnina doda pridih razkošja v domu in je hkrati dolgoročna naložba, saj lahko prehaja iz roda v rod.

9. Umetnina na steni

Praznim stenam se velja vedno izogniti, tudi če živite v najemniškem stanovanju. Stena z umetniško fotografijo ali kakšnim drugim predmetom doda sodoben videz vsakemu prostoru. Pri tem nikakor ni pomembno, da gre za dragocen kos, ampak, da vam je izbrana umetnina všeč.

10. Sveže cvetje

V primerjavi z doslej naštetim, cvetje morda res ni bistven del doma, ampak priznati morate, da rastline poskrbijo za poseben čar v vsakem prostoru. Gre za preprost dodatek, ki vsako stanovanje ali hišo spremeni v topel dom.

Foto: Style Me Pretty/Domino/Homepolish