10 evropskih plaž, ki se kosajo s Karibi

Če sanjate o plaži z mehkim belim peskom in turkiznim morjem, potem vam to poletje ni potrebno odpotovati na Karibe.

Če sanjate o poletnem dopustu na plaži z veliko sonca, mehkim belim peskom in kristalno čistim turkiznim morjem, potem vam to poletje ni potrebno odpotovati na Karibe ali Bahame. Stara dobra Evropa premore kar nekaj plaž, ki se lahko mirno kosajo z veliko bolj eksotičnimi destinacijami. Izbrali smo 10 sanjskih evropskih plaž, na katerih se boste počutili, kot da ste na Karibih.

1. Navagio, Zakintos, Grčija

Grčija se ponaša z nekaj zares osupljivimi plažami, med katerimi je zagotovo tudi plaža Navagio na otoku Zakintos. Bel peščeni pas med visokimi pečinami, je znan po ladijski razbitini, saj je leta 1983 tam nasedla ladja. Bele stene, ki obkrožajo še bolj belo peščeno plažo in turkizno modro morje, so naravnost spektakularni.

2. Cala Goloritze, Sardinija, Italija

Cala Goloritzè na idilični severovzhodni obali Sardinije, velja za eno najbolj slovitih italijanskih plaž. Čeprav zelo ozka, pa čudovite apnenčaste pečine, mehak pesek barve slonovine in kristalno čisto turkizno morje poskrbijo, da je ta plaža pravi mali sredozemski raj.

3. Porto Katsiki, Lefkada, Grčija

Porto Katsiki leži na jugozahodni obali otoka Lefkada (tudi Lefkas) in velja za eno najbolj znanih grških plaž. Kristalno modro morje pljuska ob grobe čeri, ki obdajajo fin beli pesek. Plitvo, mirno morje je idealno za snorklanje, plaža pa je še posebej primerna za družine, čeprav do nje vodi kar 347 stopnic.

4. Zlatni Rat, Brač, Hrvaška

Zlatni rat je verjetno največja znamenitost otoka Brač. Plaža se skoraj navpično zajeda v morje in odvisno od vpliva vetrov spreminja svojo obliko in položaj, kot da je iz tekočega zlata. Zaradi svoje elegance in privlačnosti je plaža simbol otoka in Hrvaške, redno pa se pojavlja tudi na naslovnicah prestižnih svetovnih popotniških revij.

5. Caló des Moro, Majorka, Španija

Španski otok Majorka je poln čudovitih plaž in ena najlepših med njimi je zagotovo Calo des Moro, oddaljena 6 kilometrov od pristaniškega mesta Santanyi. Ko boste ležali na mehkem belem pesku in opazovali turkizno morje, boste mislili, da ste nekje daleč na rajskih Karibih.

6. Myrtos, Kefalonija, Grčija

Čudovita plaža Myrtos je največja atrakcija Kefalonije. Svetovni sloves si je pridobila zaradi čistoče in naravnih lepot. Plaža ima edinstveno polkrožno obliko in je obdana z belimi skalnatimi pečinami z bujno vegetacijo na vrhu. Če k temu dodate še čudovite sončne zahode, turkizno morje in bel prod, ki se v vodi počasi spremeni v droben pesek, potem ni čudno, da je Mirtos eden najbolj fotografiranih grških krajev.

7. Playa de Ses Illetes, Formentera, Španija

Playa de Ses Illetes je najbolj trendovska plaža na majhnem španskem otoku Formentera, ki ga mnogi primerjajo s Karibi. Na tej čudoviti peščeni plaži lahko namakate noge v turkiznem morju in uživate v lokalni morski specialiteti imenovani pescado a la sal (riba pečena v soli).

8. Nissi, Ciper

Ciper je evropski otok, ki s svojimi peščenimi plažami in kristalno čistim morjem verjetno najbolj spominja na Karibe. Na vzhodni obali otoka najdete nekaj najlepših peščenih plaž s turkiznim morjem na svetu, med katerimi je tudi plaža Nissi. Dolga je 500 metrov, ime pa je dobila po manjšem otočku v njeni bližini.

9. Cala Glanara, Sardinija, Italija

Plaža Cala Glanara leži v arhipelagu Maddalena. Za razliko od večine ostalih italijanskih plaž, tukaj ni strmih pečin, temveč le pesek in palme. Plažo bi zato zlahka zamenjali za katero od eksotičnih karibskih plaž.

10. Santa Giulia, Korzika, Francija

Korzika je sredozemski otok, ki slovi po svojih naravnih lepotah z nešteto kontrasti. Tukaj lahko poležavate na čudovitih plažah in hkrati v daljavi opazujete gorske vršace. Santa Giulia je ena najlepših plaž na Korziki. Prostrana lagunska obala z izjemno čisto turkizno vodo naravnost očara.

Foto: Getty/Flickr