10 dnevnih pravil vsakega športnika

Športniki vsak dan sledijo določeni rutini.

Si želite biti v formi in jo tudi vzdrževati? To boste zlahka dosegli, v kolikor boste vsak dan sledili nekaterim pomembnim zapovedim. Če se boste prepoznali v petih ali več spodnjih trditvah, ste na dobri poti, da postanete super fit.

via GIPHY

1. Vstajajte zgodaj, ne zato ker morate, ampak zato, ker imate radi jutra. Nič ni lepšega od teka med sončnim vzhodom in skodelice jutranje kave v tišini.

2. Nikoli ne izpustite zajtrka, saj veste, da je najpomembnejši obrok dneva.

3. Vaša prehrana je raznolika, obroke si pripravljate sami, kuhinja pa je vaša prijateljica. Ob vsej zdravi prehrani in vadbi si kdaj pa kdaj znate privoščiti tudi sladoled brez slabe vesti.

4. Vaša torba za vadbo je vselej pripravljena. Neprijetna opravila, kot so skrb za športno opremo, pomivanje stekleničke za pijačo, čiščenje torbe in prezračevanje tenisk, so postali del vsakodnevne rutine.

5. Nikoli brez konkretnega razloga ne preskočite vadbe, pa naj gre le za 15 minutni tek ali uro in pol vadbe v telovadnici.

6. Stekleničko z vodo s seboj nosite povsod, saj popijete vsaj dva litra vode na dan.

7. Če kdo pokuka v vaš mobilni telefon ali računalnik, bo v iskalniku sigurno našel fitnes stran.

8. Pekarno obidete z lahkoto, saj vam ne pade na pamet, da bi si privoščili nezdrave prigrizke. V torbi imate skoraj zagotovo banano ali kakšen drug zdravi prigrizek.

9. Preden se odpravite na vadbo v telovadnico, imate v glavi že sestavljen potek vaj.

10. Športnice se v posteljo odpravijo zgodaj in spijo vsaj sedem ur.

Foto: Pinterest