Je res možno, da smo vsi lahko srečni?

Začnimo že danes in se jutri zbudimo srečni!

A verjamem, da se s tem ne moreš takoj zadovoljiti. Logično, saj je večina ljudi prepričanih, da ne živi najbolje in da je drugim v življenju lažje in boljše. Zelo pogosto se radi primerjamo z drugimi in vidimo predvsem vse lepo tiste osebe s katero se primerjamo, ne vemo pa dejansko, kaj se skriva za to zunanjo lepoto, denarjem in čudovitim življenje, ki ga vidimo navzen. A tako beraču kot miljonarju je skupna ena stvar – nemiren um, ki pri enem in drugem ves čas išče težave. Prvi se sprašuje, kaj bo jedel in kje bo spal. To je običajno njegov največji strah, a vedno se najde tako hrana kot prenočišče, kakršnakoli že je. Življenjske situacije se vedno obrnejo točno tako kot morajo biti. Največja težava berača je torej STRAH. Na drugi strani ima milijonar na pretek ves kaviar in ostrige tega sveta ter mehke satenaste rjuhe, ki vsak večer pobožajo telo. A tudi on ima težave z nemirnim umom in STRAHOM, le da so njegovi strahovi nekoliko drugačni. Ukvarja se s strahom, da bi izgubil ves luksuz in ugled, ki ga uživa. Vsem je povečini skupen strah pred preživetjem, ki povzorča veliko stresa. V osnovi je strah pri vseh enak, z različnimi odtenki, odvisno kakšno življenje smo si izbrali – tukaj mislim na vse sloje, od berača do milijonarja. In prav ta strah, naši sreči preprečuje, da bi jo spustili na plano. S srečo smo se rodili in vedno je v nas, le poiskati jo je potrebno. Nikar je ne iščite zunaj, v okolici, ker je tam ne boste našli. Našli jo boste le v sebi, a pot do nje je dolga in zahteva veliko truda. Moj recept, ki sem ga sestavila iz lastne izkušnje iskanja sreče je zelo enostaven in vsebuje le 3 ščepce čudežnih sestavin:

  1. Redna vadba joge, ki krepi telo, imunski sistem in naš um.  Več o moji izkušnji z jogo preberi na yogita.si.
  2. Meditacija, ki jo poskusimo počasi uvajati v vsakdan.
  3. Literatura – prebiranje knjig in strokovnih člankov s tematiko osebne rasti, vam
    bo počasi odstiralo tančice skrivnosti in odgovorilo na marsikatero vprašanje.

S kombinacijo zgoraj naštetega boste prišli do mnogih novih spoznaj. Žal nimam instant rešitve, da bi srečo priklicali takoj in bi tukaj ostala. A ni ravno to čar vsega, da odkrivamo počasi in vztrajno, prihajamo iz dneva v dan do novih spoznanj in začutimo zaupanje v življenje, ki nam je bilo dano? In ko bomo sprejeli vsako življenjsko prepreko z odprtimi rokami in hvaležnostjo, bodo te prepreke naenkrat postale premagljive. Reševali jih bomo z lahkoto in naučile nas bodo veliko novega.

Na vsak dogodek, ki smo ga do sedaj kritično ocenili z dober ali slab, bomo pogledali z nove perspktive, postal bo le dogodek in ugotovili bomo, da življenje ni tako strahotno neprizanesljivo, kot se nam je zdelo. Ko bomo nekaj časa živeli z zaupanjem v življenje, pozitivnimi mislimi, ljubeznijo do sebe, drugih in sveta, se bodo naenkrat začele dogajati lepe stvari. S takšnim delovanjem bomo ohromili strah in na površje priklicali tako želeno srečo.

Pa uspešno pot ti želim!