Hvala za rože, hvala za klofuto, hvala za poraz… Hvala za vse!

Etiketina kolumna za lepši vsakdan...

 V trenutku, ko se mi je zgodila ena čudovita zadeva in ena malo manj čudovita, tako kot se to dogaja vsak dan, v vsakem trenutku, se je rodila ta kolumna, ki je namenjena čudežni besedici: HVALA! Ni tako zelo težko reči HVALA, a ne? Pa vseeno to čudovito besedico preredko slišimo. Naša instant življenja s “polno ritjo” vsega in občutkom, da hkrati nimamo nič, so postala stalnica. Živimo v svetu, kjer je na zahodu vse samoumevno, nikoli dovolj, vse je premalo dobro in moralo bi biti bolje. To kar si naredil zase, za svojega partnerja, šefa, naročnika… Kogarkoli. Kaj pa hvala? In mogoče trenutek, ko se zavemo, da je to maksimum kar v tistem trenutku zmoremo?

Vabim te, da se mi pridružiš v skupnosti YOGITA, kjer se družimo vsi, ki nam veliko pomeni zdrav način življenja in pozitivne misli.

Jaz sem bila vzgojena v družini, kjer se besedica hvala ni ne vem kako pogosto uporabljala, a sem jo sčasoma kar dobro posvojila. Pa ne samo kot vljudnostno frazo ob kateri čutim – briga me, sem pa navzven olikana. Ne, sploh ne. Hvala moramo reči takrat, ko res čutimo hvaležnost globoko v svojem srcu in ne samo v svojih zracionaliziranih možganih in egu ter v ideji, da če rečem hvala, se mi bo vrnilo nazaj. Ne, zakaj. To je egoistično razmišljanje. Hvala moramo začutiti. Ena čudovita vaja, s katero lahko odlično začneš vsakdan je: jutranja hvalnica samemu sebi pred ogledalom. Mogoče se sliši noro, ampak deluje res zdravilno. Torej, jutri zjutraj, ko se odpraviš do kopalnice se poglej v ogledalo in pomisli, kako srečen/-a si, da si se zbudil, zahvali se za to dejstvo samemu sebi in svojemu telesu. Poišči še 5 stvari zaradi katerih si res hvaležen-/a samemu sebi. Na začetku je težko, a ko malo potreniraš najdeš veliko čudovitih stvari pri sebi in v svojem življenju, ki jim enostavno moraš reči hvala. In ko tako dobro natreniraš biti hvaležen vsem dobrim stvarem, ki te obdajajo, je čas, da greš korak dlje. Bodi hvaležen za naslednjo slabo izkušnjo, ki se ti bo zgodila v življenju. Lahko je to malenkostna nesreča ali težka življenjska preizkušnja. “Slabe stvari” se v živlejnju pač dogajajo, a če jih vzamemo zgolj kot izkušnje brez predznaka “slabe” se njihov pomen popolnoma spremeni. Zato se naslenjemu porazu, življenjski klofuti, padcu ali kakšni drugi nesreči, zahvali da je prišla v tvoje življenje, ne bojuj se z njo, saj bo postala še večji sovražnik. Vzami jo za svojo, tako kot je vse dobro del tebe. Na drugi strani, ko pridejo vse lepe in dobre stvari v tvoje življenje, jih ne jemlji za samoumevne. Ustavi se za trenutek in se jim zahvali z vsem svojim srcem in ljubeznijo, ki jo premoreš. Tako bodo postale še večje prijateljice tvojega življenja!

Torej, ena lepa misel na dan prežene skrbi stran. Zato: Hvala, ker bereš te vrstice in hvala, ker si želiš narediti spremembo v svojem življenju!

Foto: Katarina Veselič // Oblačila: Corpocabana