Etiketina poletna centrifuga z Ulo Furlan

Na klepetu z Ulo Furlan...

Z Ulo sva imeli poleg fakultete nešteto obveznosti in kljub temu, da sva bili sošolki, sva se srečevali več ali manj na izpitih. Ula takrat še ni bila toliko medijsko izpostavljena, a je na hodnikih FDV-ja takoj dobila svojo etiketo: “Njena mama je Miša Molk.” Od prvega trenutka, ko sem jo srečala mi je prirasla k srcu, polna energije, smisla za humor in preprostosti. In ko se je meni pred izpitom od strahu in nervoze že kar vrtelo v glavi, je bila ona še vedno nasmejana. Takrat sem si zaželela, da bi bila tudi jaz Ula Furlan in bi tegobe fakultete bolj stoično prenašala. Danes z Ulo večkrat sodelujeva pri različnih projektih – ona v vlogi voditeljice, jaz v vlogi organizatorke. Teh dogodkov se vsakič znova veselim, ker vem da me bo nekje sredi največjega stresa srečal njen nasmeh in pozitiva…

1.  Loviš zadnje tedne pred oddajo diplomske naloge. Kaj boš počela, ko boš velika in diplomirana komunikologinja?

Najprej se bom ponosno pridužila verjento največjemu valu diplomirancev v zgodovini študentov. Potem pa nadaljevala z vsem, kar sem počela do danes. Ne verjamem namreč, da se mi bo življenje suknovito postavilo na glavo, samo svobodneje in bolj suvereno se bo zagnalo naprej po zaželenih tirnicah. 🙂

2.  Kaj v tvojem življenju pomeni beseda etiketa?

Pojem, ki nam je že v osnovni šoli namignil, da je z ljudmi lepo delat v celoviti podobi in ne po sistemu predalčakanja ter stereotipov. Prostorček, kjer poiščem navodila za pranje in vzdrževanje.
Od vašega modnega portala dalje pa sočen vpogled v našo in tujo fashion sceno in zdaj, po ta novem, še mamljivo ponudbo čeveljcev.

3.  Kdo je najlepša Slovenka in Slovenec?

Inja Zalta, Ana Dolinar, Maša Derganc, Tina Mentol, Pia Zemljič…
Najlepšega Slovenca pa nimam.. Luškiči so ziher Alen Kobilica, Sebastijan Cavazza, pa sveža catwalk sila Luka Mulec, Sebastijan Jenko..
Moj naj naj pa ni ne toliko na televizijah, serijah ali odrih.. ampak največ kar z mano –  doma.

4.  Pred mikrofonom si imela številne znane Slovenske in Slovence. Pred kom si imela največ treme?

Trema bledi z izkušnjami, kilometrino, samozavestjo in časom vloženim v predpriprave. Najbolj štorasto se počutiš ob ljudjeh, ki niso najbolj s “tvojega področja” – morda so to ekonomisti, gospodarstveniki, tistih, ki so zaklenjeni na noter, v svojo osebnost, ki jim manjka smisel za humor ali iskrica do življenja in seveda tistih, ki so blazni profesionalci Recimo, ko imaš intervju z 12-imi najboljšimi chefi v Sloveniji ob predstavitvi knjige – si rečeš, mamma mia…

5.  Instagram, Facebook ali Snapchat?

Facebook in Instagram. V Snapchatu sem še malo neizdelan začetnik, ki se večkrat na minuto, kot da bi kaj objavil,  sprašuje, kje pa kako zdaj to pošljem?

6.  Kaj boš počela čez 10 let?

Upam, da še naprej aktivno sodelovala v televizijskih, modnih in igralskih vodah.

7.  Vedno rada prebiram tvoje kolumne ali zapise na Facebooku. Si kdaj razmišljala, da bi se resno ukvarjala s pisanjem?

Sem. Rada imam lovljenje misli v svoje prste, rada izumljam še nepoznane pridevnike in samostalnike, jezik se mi zdi super ustvarjalna platforma in enako mogočna, kot kakšen dober vizualni pljusk.

8.  Ležanje na plaži ali aktivne počitnice?

V tem trenutku? Knjiga, brisača, klobuk, dremež…

9.  Življenjski dogodek, ki te je najbolj zaznamoval?

Uf, ogromno jih je. Najbolj pomnim, prežvekujem in razstavljam ponavadi čustvene spotike in emocionalne zmage. Takoj malo pohlipam ob youtube nagajivostih, pozornostih ali presenečenjih, glasno “pizdurliram” sama s sabo v ekran in dnevno sobo ob krivicah.
Zadnje čase pa me najbolj žalostijo nestrpnost, medčloveško udrihanje, tako fizično, kot verbalno, nesprejemanje dejstva, da smo tukaj samo enkrat, danes, tu in zdaj in nemočno ugotavljanje, da bomo morda v končni fazi sami sebi odvzeli in prepovedali ljubezni, priložnosti, strasti, celo zdravje, prijatelje,..

10. Najljubši modni trend poletne sezone?

Odkrtije leta je vsa ponudba Trgovine Omara, trenutno pa imam najraje ogrlice (“choakerje”) Freya Lupo in zapestnice Barboletta.