Etiketina poletna centrifuga: TJAŠA KOKALJ JERALA

Etiketa sprašuje...

Le kaj bi o Tjaši Kokalj lahko še napisali, kar ne veste? Mogoče to, da je ena najbolj priljubljenih Slovenk na instagramu, saj jo tam spremlja več kot 30.000 ljudi. Že po objavah na družbenih omrežjih ugotovimo, da je strastna modna navdušenka, ki vedno sledi zadnjim trendom. Ker rada preizkusi vse kar je novega na modnem in lepotnem področju, jo v zadnjih dneh lahko srečamo z roza lasmi, saj je to eden vodilnih trendov poletne sezone.

1.  Ravno si se vrnila s Portugalske. Kaj te je najbolj navdušilo in razočaralo na tem potovanju?

Navdušilo me je prav vse, od ljudi, ki so zelo prijazni, prijetni, do same države in njene pokrajine, ki je naravnost dih jemajoča, do občutka varnosti, ki ga imaš, do časa, za katerega se je zdelo, da tam teče počasneje. To je bil eden izmed mojih najlepših dopustov in zagotovo se na Portugalsko še vrneva! Prav nič me ni razočaralo, morda le to, da je vsega lepega enkrat konec in da se je tudi dopust enkrat moral končati (na žalost).

PORTUGALSKA SKOZI TJAŠIN INSTAGRAM

2.  Kaj v tvojem življenju pomeni beseda etiketa?

Etiketa je v mojem življenju predvsem povezana z mojim delom – kot stiliska se vsak dan srečujem z etiketami na oblačilih. Sicer pa vsi, hote ali nehote, nosimo nekakšne etikete, deklaracije, ki govorijo kdo smo, kaj smo in iz kje prihajamo in za katere bi bilo dobro, da bi jih odvrgli ter se preprosto prepustili življenju.

3.  Kdo je najlepša Slovenka in Slovenec?

Za moj okus je to Alma Kochavy, ena od ustanoviteljev uspešnega kuharskega projekta Odprta kuhna in komentatorka resničnostnega šova Gostilna išče šefa ter maneken Samuel Paljk.

4.  Oblačiš mnoge znane osebe. Koga bi si še želela stilsko “obdelati”?

Trenutno najbolj uživam v osebnem stilskem svetovanju, moje stranke so poleg znanih oseb tudi ‘resnične’ osebe, ki potrebujejo stilska svetovanja za službo in zasebno življenje. To mi trenutno predstavlja večji izziv, kajti ko oblačiš nekoga za televizijo (trenutno imam tri televizijske stilske projekte), se podrejaš željam in predstavam mnogih, formatu oddaje in podobno, tukaj pa je oseba tista, katere želje moraš upoštevati, hkrati pa pokazati še svoje videnje.

5.  Instagram, Facebook ali Snapchat?

Vedno in samo Instagram in pri tem bom vztrajala 😉

6.  Kaj boš počela čez 10 let?

Upam, da še vedno to, kar rada delam in v čemer neizmerno uživam. Morda me bo zaneslo v kakšne druge vode, ampak čar je v tem, da se je treba življenju velikokrat prepustiti in sprejeti, da so ovire le novi izzivi, s katerimi rasteš kot oseba.

7.  Ker imaš veliko vlog v tvoji karieri – od novinarke, stilistke, voditeljice, blogerke, Etiketo zanima, kaj je tvoja sanjska služba?

Vse to. Meni sanjska služba pomeni to, da služba nikoli ni breme, tudi če delam pozno v noč, ker vem, za koga delam. Torej je morda prav to – da delam za sebe – moja sanjska služba.

8.  Ležanje na plaži ali aktivne počitnice?

Malo mešano. Rada ležim na plaži, preberem kakšno dobro knjigo, a tega se tudi zelo hitro oba z možem naveličava, zato rada raziskujeva kraje, kjer počitnikujeva, kolesariva in podobno.

9.  Koliko časa potrebuješ za dobro Instagram fotko?

Sem oseba, ki zelo nerada komplicira in menim, da je Instagram v nekaterih točkah postal že preveč ‘plastičen’ in neresničen. Moje najboljše fotke so tako tiste najbolj spontane, najbolj resnične in tudi sledilci jih najbolje sprejemajo. Seveda se je kdaj za kakšno postavitev potrebno malce potruditi, ampak to ponavadi ne traja več kot nekaj minut.

10.    Najljubši modni trend poletne sezone?

Trenutno enodelne kopalke – kdo bi si mislil? 😉 in pa off the shoulder topi ter obleke, ker delujejo zelo seksi.

Foto: Instagram Tjaša Kokalj Jerala: www.instagram.com/tjasa_kokalj_jerala/