Etiketin pogovor s srbsko oblikovalko trendi nakita

Srbska oblikovalka popularnih choker-jev navdušuje države bivše Jugoslavije!

Dunja Sabljic je 26 letna diplomirana notranja oblikovalka, ki je osvojila Srbijo in bivše Jugoslovanske države s svojim nakitom. Prepričani smo, da bodo njeni izdelki prepričali tudi vas.

»Končala sem študij notranjega oblikovanja na Fakulteti za uporabne umetnosti v Beogradu. Po poklicu sem notranja oblikovalka, moda pa je bila že od nekdaj moja velika strast. Leto in pol nazaj sem željo po modnem ustvarjanju udejanila s svojo znamko modnih dodatkov. Izdelujem jih sama, najdete pa me pod imenom DUNA SAB. Eksperimentiram s kombiniranjem in pogosto vključujem tudi arhitekturne elemente, kjer do izraza pridejo leta izobraževanja na področju notranjega oblikovanja.« je o sebi in svojemu delu povedala Dunja.

Njena znamka DUNA SAB je nastala februarja leta 2015. Začela je z oblikovanjem usnjenih nahrbtnikov, z izjemno svetovno popularnostjo »choker-jev« pa se je oblikovanja le-teh lotila tudi sama. »Izdelke je trenutno mogoče kupiti preko spleta (Facebook strani) in v mojem studiu v Beogradu, kjer si jih lahko ogledate tudi v živo. Tam tudi ustvarjam. Vsi izdelki si narejeni ročno, na enem mestu lahko vidite celoten proces izdelave, kot tudi končne izdelke.« je izdala Dunja. Cene izdelkov se gibajo nekje med 15 in 100€, odvisno od materiala in zahtevnosti izdelave.

Ob hitrem pogledu na njene izdelke, nam je postalo jasno, da je vanje vloženo veliko truda in preciznosti. Dunja ima dovršen občutek za kreativnost, njeno vodilo pa je minimalizem. Dunja pravi: »Pri oblikovanju me navdihujeta narava in arhitektura. Rada se igram s kontrasti – če je izdelek po samem dizajnu nekoliko bolj grob, zanj izberem ženstven in mehak odtenek.«. Kljub temu, da je na tržišču le kratek čas, si je danes prislužila naziv prepoznavne srbske znamke. DUNA SAB z dneva v dan pridobiva na veljavnosti, doma in po svetu.

Prihajajoča jesensko zimska kolekcija 2016 bo znova polna popularnih choker-jev, pridružili pa se jim bodo tudi uhani. »Prevladovalo bo usnje, svoj moment pa znova dobiva tudi žamet. Odtenki bodo monokromatski, barvna paleta bo »nude«, bordo in modra.« je dodala mlada oblikovalka. Njen naslednji projekt je izdelava spletne strani in spletne trgovine, ki bo pomagala pri širitvi znamke DUNA SAB. Tako bodo produkti lažje dostopni celotnemu svetu. Dunja pravi, da bi ji prepoznavnost v Sloveniji pomenila veliko, saj njene korenine segajo tudi v našo državo. V uredništvu smo nad njenimi izdelki naravnost navdušeni!