Sklad ‘Športnik sem’ prejel donacijo za mlade športne talente

Komu je šla velikodušna donacija?

Več kot 110 članov Zveze prijateljev mladine Slovenije, otrok in mladostnikov iz vseh koncev države, je prejelo veliko donacijo v svoj sklad Športnik sem. Hvalevredni pobudi, katere cilj je spodbujanje otrok k aktivnemu življenju in športnemu razvoju, se je odločil pridružiti tudi Henkel, ki je po odlični prodajni akciji predstavnikom društva podelil ček v vrednosti 10.000 €.

Od 1. do 30. septembra 2024 smo ob nakupu vsakega Persila v poslovalnicah Spar del namenili za program društva Šprotnik sem, s katerim mlade podpiramo pri športnem udejstvovanju in »lovljenju« športnih sanj. »Zahvaljujoč našim kupcem in ljubiteljem našega detergenta Persil nam je uspelo uresničiti še eno humanitarno zgodbo. Veseli nas, da ponovno sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in da lahko tokrat pomagamo otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju njihovih športnih potencialov. Skozi dobro znani »Ker vedno daš vse od sebe« smo uresničili to družbeno odgovorno kampanjo, mali talenti pa se ne bi mogli bolje vklopiti vanjo in vsemu, kar zagovarja,« je povedala Slađana Mičić, vodja blagovne znamke Henkel Consumer Brands.

Breda Krašna razkrila, kdo prejme donacijo.

Znano je, da šport pomaga izboljšati tako fizične kot psihične sposobnosti ter krepiti samozavest. Na podlagi tega je Henkel program društva Športnik sem podprl s prodajno akcijo in jim omogočil vadbo in usposabljanje ne glede na njihove finančne zmožnosti. »Nekateri nimajo finančnih zmožnosti, da bi hodili na treninge, drugi imajo težave z nakupom športne opreme, vsi pa imajo veliko ljubezni, motivacije in ambicij za ukvarjanje s športom. Naš sklad podpira vse tiste male športnike pri uresničevanju njihovih sanj, pa naj bo to nogomet ali atletika, ples, karate. S to donacijo bomo dali veter v hrbet številnim mladim, ki imajo v športu veliko prihodnost,« je pojasnila Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, ki je že od leta 1953 vse bolj nepogrešljiv sogovornik v sodobni organizirani civilni družbe, kjer je ključnega pomena izboljšanje kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uresničevanje njihovih interesov in potreb ter varovanje njihovih pravic.

Foto: Nejc Pernek