Kitajski tehnološki gigant predstavlja naprave za pametnejše življenje

Podjetje Xiaomi je na dogodku v Berlinu poleg pametnih telefonov serije Xiaomi 14T predstavilo še vrsto pametnih naprav v okviru strategije »človek x avto x dom«.

Med novostmi sta robotska sesalnika, pametna televizorja, brezžične slušalke, športna zapestnica in pametna ura.

Robotska sesalnika rešujeta izzive čiščenja doma, saj ju odlikujejo številne napredne funkcije in zmogljivosti. Xiaomi X20 Max izstopa s sposobnostjo samodejnega pranja in visokotemperaturnega sušenja blazinice na izvlečni ročici za brisanje ob robovih, zmogljivim vakuumskim motorjem ter krtačo, iz katere je lažje odstraniti zapleteno umazanijo. Robotski sesalnik Xiaomi X20 Pro pa se osredotoča na zmogljivo sesanje in inteligentne funkcije, kot so natančen sistem za izogibanje oviram in pametno zaznavanje preprog.

Pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 2025 in Xiaomi TV Max 85 2025 zagotavljata izjemno izkušnjo domačega kina z živahnimi slikami na velikih zaslonih QLED, ločljivostjo 4K in 94-odstotno natančnostjo barvnega razpona DCI-P3. S frekvenco osveževanja 144 Hz in brezhibnim predvajanjem sta popolna za gledanje filmov, športnih prenosov in igranje videoiger.

Kot del strategije »človek x avto x dom« so predstavili tudi pametno zapestnico Xiaomi Smart Band 9 za napredno sledenje telesni pripravljenosti in dobremu počutju, brezžične slušalke Xiaomi Buds 5 za kakovosten in poglobljen zvok ter posodobljeno pametno uro Xiaomi Watch 2 z brezhibno povezljivostjo in bogatim naborom načinov beleženja športnih aktivnosti.

Sesalec bo navdušil.

Sesalec bo navdušil.

Robotski sesalnik Xiaomi X20 Max: sesalna moč in natančnost za vrhunsko čiščenje doma

Xiaomi Robot Vacuum X20 Max ponuja visoko raven samozadostnosti in učinkovitosti za brezhibno čistočo doma ter je zasnovan za potrošnike, ki dajejo prednost učinkovitosti čiščenja z minimalnimi potrebami po vzdrževanju. Postaja s celovitimi samodejnimi samočistilnimi funkcijami omogoča prilagajanje temperature vode za pranje blazinic za brisanje tal, kar zagotavlja njihovo optimalno čiščenje. Poleg tega funkcija sušenja blazinice posuši v samo treh urah, kar preprečuje širjenje neprijetnih vonjav.

Izstopajoča lastnost novega robota je njegova inovativna raztegljiva roka z eno od blazinic, ki doseže vogale in robove ter očisti površine, ki bi sicer ostale nedotaknjene. Hkrati impresivna sesalna moč 8.000 paskalov zagotavlja, da na tleh ne ostane noben delček umazanije, zaradi česar je idealna izbira za gospodinjstva s hišnimi ljubljenčki ali za posameznike z alergijami. Njegova napredna tehnologija izogibanja preprečuje trke s pohištvom in drugimi predmeti na tleh, medtem ko baterija s kapaciteto 5.200 mAh zagotavlja dovolj energije za 120 minut neprekinjenega delovanja. Xiaomi Robot Vacuum X20 Max je zato popolna izbira za velike domove in večkratno zaporedno čiščenje sob.

Robotski sesalnik Xiaomi X20 Pro: poenostavljeno čiščenje za hiter življenjski slog

Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro z naprednimi funkcijami ponuja celovito in inteligentno izkušnjo čiščenja, ki bo razveselila posameznike z velikimi hišami in stanovanji. Samočistilna postaja poenostavi vzdrževanje robota, saj v samo 13 sekundah izprazni košek za smeti in samodejno opere blazinici za brisanje tal.

S sesalno močjo 7.000 paskalov in štirimi nastavljivimi stopnjami sesanja učinkovito pobere umazanijo in dlake domačih ljubljenčkov z različnih površin, vključno s preprogami, ki jih samodejno zazna, ter po potrebi poveča moč sesanja za njihovo optimalno čiščenje. Napredna navigacija in sposobnost prepoznavanja okolice omogočata optimalno izogibanje oviram in predmetom na tleh, hkrati pa robot učinkovito očisti vse ustrezne površine. Pri tem mu pomaga baterija s kapaciteto 5.200 mAh, ki omogoča do 160 minut neprekinjenega delovanja. Prilagojeno in priročno izkušnjo upravljanja omogoča aplikacija Mi Home (Xiaomi Home), ki vsakodnevno čiščenje doma naredi enostavnejše in učinkovitejše.

Pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 in Max 85 2025: vrhunska pametna zabava v vsakem domu

Pametna televizorja Xiaomi TV Max 100 in Max 85 2025 ponujata neprimerljivo izkušnjo domačega kina, saj se lahko pohvalita z izjemno velikima zaslonoma QLED, ločljivostjo 4K, 94-odstotno natančnostjo barvnega razpona DCI-P3 in frekvenco osveževanja 144 Hz. Zaradi teh lastnosti sta idealna za gledanje filmov, športnih prenosov in igranje videoiger.

Standarda Dolby Vision in Dolby Atmos zagotavljata kinematografsko kakovost slike in poglobljen zvok, filmski način (Filmmaker), vmesniki HDMI 2.1 s prilagodljivo hitrostjo osveževanja (VRR) in sinhronizacija slike (AMD FreeSync Premium) pa omogočajo nemoteno igranje in pristno kakovost filmskih vsebin. Televizorja izstopata tudi po zasnovi brez robov okoli zaslona, algoritmih umetne inteligence za izboljšanje slikovnega signala, integraciji sistema Google TV ter možnosti upravljanja s pametno uro Xiaomi Watch 2, zaradi česar bosta zlahka postala središče zabave v vsakem domu.

Brezžične slušalke Xiaomi Buds 5: neprimerljiv zvok in udobje

Brezžične slušalke Xiaomi Buds 5

Brezžične slušalke Xiaomi Buds 5

Xiaomi Buds 5 zagotavljajo jasen in poglobljen zvok po zaslugi 11-milimetrskih zvočnih gonilnikov z dvema magnetoma, natančnih nastavitev zvoka (Harman AudioEFX), podpore kodeku za zvok brez izgube kakovosti Qualcomm aptX in certifikata za podporo zvoku visoke ločljivosti (Hi-Res Audio). Slušalke se ponašajo z odpravljanjem hrupa na širokem frekvenčnem območju, prilagodljivimi načini in algoritmi umetne inteligence, kar zagotavlja jasno poslušanje v vsakem okolju. Zasnovane so za vsestranskost in omogočajo kristalno čiste klice celo v vetru s hitrostjo do 12 metrov na sekundo. Snemanje zvoka s tremi mikrofoni je idealno za ustvarjalce vsebin. Z življenjsko dobo baterije do 39 ur in pametnim upravljanjem združujejo vrhunsko oblikovanje z napredno tehnologijo za izjemno zvočno izkušnjo.

Športna zapestnica Xiaomi Smart Band 9: dinamično sledenje telesni pripravljenosti za vsak življenjski slog

Zapestnica Smart Band 9

Zapestnica Smart Band 9

Zapestnica Xiaomi Smart Band 9 popolnoma združuje modo in funkcionalnost ter zagotavlja vrhunsko zmogljivost za aktiven življenjski slog. Opremljena je z zmogljivo baterijo kapacitete 233 mAh, kar omogoča do 21 dni uporabe ob običajni rabi, ter ponuja več kot 150 športnih načinov. Čeprav je zasnovana za navdušence nad telesno vadbo, z izboljšanimi funkcijami za spremljanje zdravja in spanja ter elegantnim dizajnom in naborom paščkov postane nepogrešljiv pripomoček za vse, ki želijo ohranjati dobro počutje in hkrati podajati modno izjavo. Pohvali se lahko tudi z linearnim motorjem za prilagojeno vibriranje ter več kot 200 digitalnimi številčnicami, s katerimi jo hitro in preprosto prilagodite različnim priložnostim.

Pametna ura Xiaomi Watch 2: eleganten dodatek vaši zbirki

Xiaomi širi serijo pametnih ur z modelom Xiaomi Watch 2 v barvi sivega titana. Poleg elegantne oblike vključuje posodobljeno programsko opremo in funkcije, ki optimizirajo izkušnjo nošenja v različnih situacijah, pri čemer bodo izboljšave na voljo tudi za obstoječe modele. Na voljo je 10 novih zabavnih digitalnih številčnic, vključno s Pet Park, ki vas spodbuja k aktivnostim. Z gibanjem namreč negujete hišnega ljubljenčka na zaslonu in opazujete njegov razvoj glede na vsakodnevne dejavnosti. Xiaomi Watch 2 omogoča tudi upravljanje pametnih televizorjev serije Xiaomi TV Max 2025 namesto daljinca ter dostop do interaktivnih boksarskih vadb prek aplikacije Mi Fitness.

Pametna ura

Pametna ura

Cene in razpoložljivost

Robotska sesalnika Xiaomi X20 Max in Xiaomi X20 Pro, Xiaomi Buds 5, športna zapestnica Xiaomi Smart Band 9 ter posodobljena pametna ura Xiaomi Watch 2 bodo na voljo prek uradnih kanalov družbe Xiaomi in pri pooblaščenih trgovcih po naslednjih priporočenih cenah.

  • Xiaomi Robot Vacuum X20 Max: 639,99 €
  • Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro: 569,99 €
  • Xiaomi Buds 5: 99,99 €
  • Xiaomi Watch 2: 209,00 €