Packe ali trendseterke, ki postavljajo lepotne ideale?

Precej nenavaden lepotni trik, ki se ga poslužujejo tudi znane manekenke...

Ja, prav ste prebrali. Dejansko se še vedno najdejo dekleta, ki se odpravijo v posteljo s svojim dnevnim ali večernim make up-om, kljub temu da nenehno beremo o tem, kako pomembno je odstranjevanje ličil pred spanjem. Umetniki ličenja prisegajo na popolno odstranjevanje ličil pred spanjem, saj se le tako koža lahko spočije in regenerira. To naj bi bil edini način, da se bomo zjutraj zbudili sveži in z napeto kožo. Torej, moralo bi veljati pravilo: Ne glede na to, kako zelo ste utrujeni, morate pred spanjem zbrati toliko moči, da odstranite ostanke šminke.

Nekaj znanih obrazov pa se je odločilo iskreno spregovoriti o svojih lepotnih trikih in ne boste verjeli, med njimi se ne nahaja večerno čiščenje obraza. Manekenka Edie Campbell, ki je pri svojih rosnih 25 letih že dvakrat krasila naslovnico Vogua in se sprehaja po modnih pistah vseh velikih tednov mode, ima svojevrsten lepotni trik. Edie pravi, da obvezno spi s šminko na očeh in zjutraj izgleda perfektno, četudi ne spi dovolj dolgo. Vendar pa znana manekenka poudarja, da to velja samo za trepalnice in nikakor ne za preostali del obraza, kamor nanašamo tudi puder.

Istega trika z dodajanjem šminke na oči, se poslužuje tudi Joan Smalls. Pravi, da se pogosto odpravi v posteljo s šminko in zjutraj samo dopolni svoj izgled, tako da nanese dodaten sloj.

Največje presenečenje med lepoticami, ki se poslužuje trika za lepši jutranji izgled, pa je zagotovo Adriana Lima, ki pravi, da obožuje občutek teže na trepalnicah in tako samo dodaja sloje maskare, brez večernega čiščenja.

Packe ali trendseterke lepotnih idealov? O tem bi lahko razpravljali zelo dolgo. Na Etiketi še vedno prisegamo na teorijo, da je potrebno obraz res dobro očistiti pred spanjem, kar velja tudi za trepalnice. Sicer pa, kdo si zjutraj želi izgledati kot utrujena panda z razpackanim make upom?